Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовини271-а доба війни в Україні: у Генштабі назвали напрямки, де йдуть важкі...

271-а доба війни в Україні: у Генштабі назвали напрямки, де йдуть важкі бої

Этот материал также доступен на русском языке
Почалися двісті сімдесят першу добу російського широкомасштабного вторгнення. Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, в окремих напрямках продовжує наступальні дії.

Минулої доби наші воїни відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Бахмут, Білогорівка, Курдюмівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Першотравневе, Підгородне, Спірне, Стельмахівка та Яківка Донецької області. Минулої доби ворог завдав 2 ракетних ударів і здійснив понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Російські ракетні удари зазнали об’єктів цивільної інфраструктури міста Куп’янськ Харківської області.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Слобожанському напрямку у прикордонних районах Білгородської області певними підрозділами противник продовжує виконувати завдання щодо прикриття російсько-українського кордону, проведення демонстраційних та провокаційних дій. Здійснив мінометні обстріли в районах населених пунктів Амбарне, Бочкове, Ветеринарне, Огірьове та Стариця Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник веде оборону на раніше зайнятих рубежах. Зафіксовано артилерійські обстріли, зокрема, в районах населених пунктів Крохмальне та Табаївка Харківської області; Макіївка, Невське, Новоселівське, Майданчик та Стельмахівка у Луганській області та Берестові Донецької області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах супротивник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Здійснює обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам’янське, Веселе, Кліщіївка, Курдюмівка, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Озарянівка, Донецьк.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог веде оборону. Від артилерійського вогню противника постраждали райони населених пунктів Богоявленка, Времівка, Вугледар, Золота Нива та Пречистівка Донецької області; Дорожнянка, Залізничне, Малинівка, Оріхів, Степове та Чарівне Запорізької області та місто Нікополь на Дніпропетровщині.

На Криворізькому та Херсонському напрямах противник веде позиційну оборону, удосконалить фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів. Для уточнення позицій наших військ та корекції вогню артилерії веде повітряну розвідку БПЛА. Вів вогонь із ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Веселе, Висунці, Клапая та Херсон. У населеному пункті Любимівка тимчасово зайнятої території Херсонської області окупанти під виглядом пошуку диверсійно-розвідувальних груп незаконно проникають у приватні будинки та грабують майно місцевих мешканців. Підтверджено поразку колони російських окупаційних військ у районі населеного пункту Сиротине Луганської області. На тимчасово зайнятих територіях Луганської області продовжуються заходи примусового переселення місцевих жителів. Зокрема, до Луганська примусово переміщено мешканців Біловодська.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні