П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПрогноз погоди на неділю, 20 листопада: Україну атакує активний південний циклон

Прогноз погоди на неділю, 20 листопада: Україну атакує активний південний циклон

Этот материал также доступен на русском языке
За рахунок активізації циклонічної діяльності минулими днями, на території нашої країни погодні умови відрізняються мінливістю та нестійким характером. Спостерігаються опади різного виду, подекуди сформувався сніговий покрив, а температура повітря «скаче» від позитивних до негативних позначок і навпаки.

У неділю такий характер погоди збережеться в Україні. Головною причиною нестійкої та місцями складної погоди стане черговий активний південний циклон, який у п’ятницю ввечері сформувався над Румунією та Молдовою, а вже у суботу зіпсував погоду у більшості областей України.

При цьому температура повітря розподілиться вкрай нерівномірно. Очікувані умови погоди можуть негативно вплинути на самопочуття метеозалежних людей, а також порушити рух транспорту в окремих регіонах. Тому будьте уважні та обережні!

У західних областях переважно без опадів, лише на Поділлі та Буковині вночі та в першій половині дня пройде невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер східний/південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -7…-2°С, на Закарпатті та Буковині 0…+3°С. Вдень повітря прогріється до -2…+3°С, на Закарпатті +4…+9°С.

У північній частині країни без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -10…-5°С, вдень -5…0°С.

У центральних областях пройдуть помірні опади у вигляді мокрого снігу з переходом у дощ. Подекуди туман. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2…+3°С, удень +1…+6°С.

На півдні України пройдуть помірні, подекуди значні дощі. Можливі тумани. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °С, удень +6…+11 °С, у Криму та на півдні Херсонської обл. +13…+18 °С.

У східній частині вночі без істотних опадів, вранці та вдень помірний дощ. Подекуди туман. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2…+3°С, удень 0…+5°С.

Джерело: Метеопрог

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні