П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнським пенсіонерам доведеться міняти свої посвідчення

Українським пенсіонерам доведеться міняти свої посвідчення

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб не відставати від часу у вік цифрових технологій, деяким громадянам доведеться замінити свої пенсійні посвідчення.

Вік цифрових технологій суттєво змінив багато аспектів нашого життя. Ми отримуємо зарплати та пенсії на електронні рахунки, оплачуємо комунальні послуги та робимо покупки, не виходячи з дому. Навіть ми можемо отримати документи в електронному вигляді. Щоб не відставати від часу деяким громадянам доведеться замінити свої пенсійні посвідчення, пише today.ua.

У сервісі “Дія” можна отримати електронний екземпляр пенсійного посвідчення. Для цього пенсіонеру потрібно просто оновити програму на телефоні. Проте є низка пенсійних посвідчень, із якими така маніпуляція не допоможе.

Оновлення програми може допомогти, якщо ваше пенсійне посвідчення не старше 2014 року. А ось власникам пенсійних посвідчень старого зразка у вигляді картонних книжок доведеться подбати про їхню заміну.

Щоб отримати нове посвідчення у вигляді пластикової картки замість старого посвідчення-книжки, слід звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду. Ви можете вибрати будь-який зручний вам сервісний центр незалежно від місця реєстрації.

Також є можливість оформити нове пенсійне посвідчення, не виходячи зі свого житла. Для цього слід зайти на портал електронних послуг Пенсійного фонду України та скористатися вашим особистим кабінетом.

Нагадаємо, ми писали раніше, що пенсійне посвідчення та посвідка на проживання скоро теж будуть телефоном — у додатку «Дія».

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні