Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ грудні для перерахунку пенсій із бюджету буде виділено 70 млрд гривень:...

У грудні для перерахунку пенсій із бюджету буде виділено 70 млрд гривень: кого торкнеться підвищення

Этот материал также доступен на русском языке
До кінця року на українців чекає ще два підняття пенсій – планові перерахунки пенсійних виплат відбудуться вже у жовтні, а у грудні пенсії зростуть у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму.

Так, прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, у грудні зросте на 66 грн – з 2 027 до 2 093 грн. Це і спричинить зростання пенсійних виплат, пише Соцплатформа.

Як повідомила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович під час телемарафону, йдеться загалом про 70 млрд грн.

«Про соціальні витрати та пенсії – зверніть увагу, зростання прожиткового мінімуму на 3%, яке заплановане у грудні, спричинить зростання всіх пенсій у загальній сумі на 70 млрд грн», – зазначила вона.

Кому підвищать пенсії з 1 грудня

Мінімальна пенсія зросте з 2 027 до 2 094 гривень, а максимальна пенсія зросте з 20 270 до 20 930 грн (або на 660 гривень).

Також з 1 грудня особам до 70 років, страховий стаж яких становить не менше 35 років у чоловіків і не менше 30 років у жінок, які отримують пенсію відповідно до ЗУ Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування тим, хто не працює, мінімальну пенсійну виплату буде встановлено на рівні 2500 грн.

Особам, страховий стаж яких становить менше 35 років у чоловіків і менше 30 років у жінок, мінімальний розмір пенсійної виплати встановлюється пропорційно наявному страховому стажу, виходячи з розміру 2500 грн.

Але, як бачимо, найбільшу доплату до пенсії – 660 гривень – отримають ті, кому належить максимальна пенсія.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні