Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ Генштабі розповіли про ситуацію на фронті – інформація щодо кожного напрямку

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті – інформація щодо кожного напрямку

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася двісті третя доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню. Противник продовжує зосереджувати зусилля на спробах повної окупації Донецької області, утримання захоплених територій та зриву активних дій наших військ за окремими напрямками.

Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Противник не припинив ударів по приміщеннях мирних громадян та об’єктів цивільної інфраструктури, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Від авіаційних, ракетних ударів та обстрілів з РСЗВ постраждала інфраструктура понад 33 населених пунктів, зокрема Харків, Лозова, Сіверськ, Білогорівка, Миколаївка, Верхньокам’янське, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Весела Долина, Зайцеве, Юр’ївка, Нью-Йорк, Першотравневе, Кам’янка , Времівка, Степове, Малі Щербаки, Сухий Ставок, Костромка, Біла Криниця та Мирне. Минулої доби російські окупанти завдали 3 ракетних, 33 авіаційних ударів і здійснили 58 обстрілів із систем реактивної артилерії з військових та цивільних об’єктів на території України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. В інших напрямках противник обстріляв інфраструктуру з танків, мінометів та артилерії, а саме:

  • на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Сеньківка Чернігівської області та Степове Сумської області;
  • на Харківському напрямку – Басово та Куп’янськ;
  • на Краматорському напрямку – Яремівка, Тетянівка, Райгородок, Сіверськ, Білогорівка, Крива Лука, Спірне, Верхньокам’янське, Дронівка, Григорівка та Званівка;
  • на Бахмутському напрямі – Юріївка, Нью-Йорк, Миколаївка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Соледар, Бахмут, Бахмутське та Яківство;
  • на Авдіївському напрямку – Мар’їнка, Красногорівка, Первомайське та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському напрямку – Велика Новосілка, Новодонецьке та Времівка;
  • на Запорізькому напрямку – Новопілля, Гуляйполі, Залізничне, Червоне;
  • на Південнобузькому напрямку – Таврійське, Мирне, Тернові Поди, Партизанське, Червона Долина, Білогірка, Новогреднєво, Безіменне, Сухий Ставок, Біла Криниця, Ольгине, Високопілля, Кам’яне.

У населених пунктах Чаплинського району Херсонської області російські окупанти розквартируються у будинках місцевих жителів, де-не-де виганяючи власників із будинку. Російська армія щодня зазнає суттєвих втрат у живій силі і намагається їх компенсувати різними способами. Військове керівництво продовжує пошук охочих воювати серед ув’язнених, зокрема у колоніях Тульської області. Вербувальники обіцяють засудженим зняття судимості в обмін на службу строком на 3 місяці, для рецидивістів або засуджених за особливо тяжкі злочини термін служби становитиме 6 місяців. Проте жодні контракти із охочими не підписуються. Також продовжується набір так званих “резервістів” до складу 3-го армійського корпусу. Серед вже набраного особового складу безліч людей, які мають наркотичну та алкогольну залежність.

Також, про проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом свідчить факт проведення примусової мобілізації у місті Горлівка, місцеві так звані військовослужбовці отримали завдання разом із міліцією до 19 вересня набрати 6 тисяч осіб. У місті триває розшук та затримання чоловіків, що, своєю чергою, викликає масове невдоволення місцевих жителів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні