П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМайже 470 тисяч пенсіонерів не отримали виплати за серпень: що буде з...

Майже 470 тисяч пенсіонерів не отримали виплати за серпень: що буде з пенсіями

Этот материал также доступен на русском языке
Виплату серпневих пенсій завершили ще 25 серпня, але здобути свої гроші змогли не всі пенсіонери.

Справа у тому, що через активні бойові дії та тимчасову окупацію в деяких населених пунктах не працюють відділення «Укрпошти».

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Загальна сума пенсійних виплат у серпні становила 51,4 млрд грн. Пенсіонери, які одержують свої виплати на банківські картки, отримали їх у повному обсязі. Загалом на це направили 41 млрд грн.

У зв’язку з труднощами доставки пенсій через «Укрпошту» в регіони, що знаходяться в окупації, блокуванні або зоні активних бойових дій, лише 83,1% профінансованих сум дійшли до одержувачів. Пенсіонери не отримали кошти на загальну суму 1 млн 757 тис. 600 грн.

Загалом, за даними Пенсійного фонду, за липень 2022 року пенсії через відділення «Укрпошти» отримують майже 2,8 млн пенсіонерів. Тобто без пенсії залишилося 16,9%, або трохи більше 470 тисяч пенсіонерів.

Додамо, що частині українців, які зазвичай отримують пенсії через поштові відділення та перебувають у небезпечних регіонах, кошти зараховуватимуть на рахунки Ощадбанку. Отримати виплати можна у будь-якому відділенні на безпечній території.

Якщо пенсіонери протягом шести місяців не зможуть забрати свої виплати, то після закінчення цього терміну нарахування пенсій припиняється. Норма про припинення нарахування пенсії діє до моменту, коли людина сама зможе повідомити Пенсійний фонд, що вона є, має доступ до свого рахунку. Після цього пенсію знову починають нараховувати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, за яких умов можна отримати пенсію на півроку вперед.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні