Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаВ одній з областей України виявлено небезпечний карантинний бур'ян

В одній з областей України виявлено небезпечний карантинний бур’ян

Этот материал также доступен на русском языке
Під час обстеження територій Комунарського, Дніпровського та Олександрівського районів Запорізької області було виявлено осередки небезпечного карантинного бур'яну – ценхрусу довгоколючкового.

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області, пише agronews.ua.

Ця рослина північноамериканського походження, в Україні вперше була виявлена ​​на Херсонщині у 50-х роках минулого століття. Ценхрус швидко поширився у південних регіонах на приморських та прибережних пісках, у піщаному степу, пасовищах, виноградниках, посівах просапних культур, газонах, вздовж доріг та засмічених місцях.

Ця небезпечна для людини травматична рослина завдяки наявності у колосків колючої обгортки з численних твердих, зрощених біля основи та спрямованих у різні боки міцних, гострих, прямих шипів. При контакті людини з колючками можливе запалення та/або роздратування у місцях уколів. Покриті шипами плоди цієї рослини ушкоджують шкіру тварин, поранять шлунково-кишковий тракт та порожнину рота.

Ценхрус пригнічує проростання насіння інших рослин. Бур’ян посухостійкий.

Головне управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області закликає мешканців області при виявленні невеликих ізольованих вогнищ ценхрусу здійснювати механічне знищення рослин для недопущення подальшого розповсюдження насіння.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зберегти цибулю після збирання врожаю.

Нове на сайті