П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк допомогти армії за допомогою непотрібних копійок?

Як допомогти армії за допомогою непотрібних копійок?

Этот материал также доступен на русском языке
«Відправ монети на фронт – допоможи ЗСУ». Під таким гаслом проходить благодійна акція Національного банку України «Смілива гривня». Що це за акція та як у ній можна взяти участь?

Великих витрат не потрібно

Вже майже півроку триває повномасштабна війна. І підтримка нашим Збройним силам потрібна сьогодні, як і в перші дні. Щоб допомогти нашим захисникам, Національний банк України (НБУ) оголосив благодійну акцію «Смілива гривняя». Взяти участь у ній зможе кожен, і великих витрат вона не вимагатиме.

Протягом трьох місяців –з 1 серпня по 31 жовтня – по всій Україні відбувається збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5, 10 гривень. Приймають їх у відділеннях АТ «Ощадбанк» та АТ «ПУМБ» у всіх регіонах країни. А зібрані таким чином монети буде перераховано на спецрахунок НБУ.

Допоможуть навіть п’ять копійок

Можна здати і монети, які вже перестали бути засобом платежу, – номіналом 1, 2, 5, 25 копійок.

Для цього їх слід спочатку обміняти в уповноважених банках – «Ощадбанку», «ПриватБанку», «Райффайзен Банку», ПУМБ.

***

За інформацією Нацбанку, сьогодні в обігу перебуває понад 14 мільярдів монет на суму понад 5 мільярдів гривень. Їхня значна частина нерідко не використовується для розрахунків і лежить у кишенях і скарбничках. У той же час ці кошти можуть допомогти нашим воїнам захищати країну від російських загарбників. У НБУ зазначають, що 5 мільярдів гривень – це приблизно 70 сучасних безпілотників «Байрактар», або 25 реактивних артилерійських систем залпового вогню, або 50 танків або 150 машин бойової піхоти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні