Коли збирати баклажани і як дізнатися, що овоч дозрів?

Этот материал также доступен на русском языке

баклажан
Баклажани належать до тих овочів, які потрібно збирати вчасно, інакше можна зашкодити здоров'ю. Адже перестиглий баклажан накопичує небезпечну отруйну речовину соланін.

У баклажанів з синьою шкіркою в стадії технічної стиглості вона стає глянсовою. У білих набуває інтенсивного молочного кольору. Також можна визначити стадію зрілості натисканням пальця на плід: якщо пружинить і легко повертається до вихідного стану – час зривати.

Майте на увазі, що баклажани важливо збирати вчасно, оскільки перезрілі плоди накопичують отруйну речовину – соланін. Збирання плодів починають, коли вони повністю сформувалися, наростили м’ясисту м’якоть і пофарбувалися в сортовий колір. Плоди, що змінили забарвлення з фіолетового на коричневе і стали м’якими, краще не їсти.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити баклажани на зиму.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?