Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниОкупанти створюють умови для поновлення наступу на окремих напрямках, - Генштаб

Окупанти створюють умови для поновлення наступу на окремих напрямках, – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто сімдесят перша доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню. Противник зосереджує зусилля на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, створення сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках, а також блокування морських комунікацій України у Чорному морі.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без особливих змін. Ворог обстріляв зі ствольної артилерії території біля Сеньківки та Грем’яча Чернігівської області та Басівки та Кондратівки Сумської області.

На Харківському напрямі противник продовжив вогненну поразку з танків, ствольної та реактивної артилерії об’єктів у районах населених пунктів Харків, Уди, Дементіївка, Російські Тишки, Черкаські Тишки, Великі Проходи, Прудянка, Протопопівка, Петрівка, Старий Салтов, Верхній Салтів, Верхній Салтів. Завдав авіаційних ударів біля Старого Салтова та Мосьпанова.

На Слов’янському напрямі зафіксовано обстріли неподалік Долини, Бражківки, Норцівки, Дубровного, Мазанівки та Богородичного.

На Краматорському напрямі противник обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони Краматорська, Верхньокам’янського та Григорівки. Наступальними та штурмовими діями підрозділи противника намагалися просунутися у напрямках Лисичанський НПЗ – Івано-Дар’ївка та Миколаївка – Виїмка. На напрямі Спірно – Івано-Даріївка бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямі артилерія та танки ворога вражали райони Тимчасового Яру, Берестового, Бахмута, Бахмутського, Переїзного, Соледара, Спірного, Роздолівки, Яковлівки, Вершини та Зайцева. Авіаудари фіксувалися недалеко від Яківлівки, Веселої Долини, Зайцева, Бахмута та Соледара. Противник вів штурмові дії у напрямках Покровське – Бахмут, Відродження – Вершина, Вуглегірська ТЕС – Зайцеве, успіху не мав, відійшов.

На Авдіївському напрямку окупанти здійснювали обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Курахове, Нью-Йорк, Невельське, Першотравневе, Опитне, Мар’їнка, Водяне, Красногорівка та Новобахмутівка. Літаки штурмової авіації вдарили біля Мар’їнки. Загарбники вели наступальні бої у напрямках Новоселівка Друга – Красногорівка та Спартак – Авдіївка, успіху не мали та відкинуті назад. На напрямках Донецьк – Піски та Новоселівка – Олександропіль бойові дії продовжуються.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник обстрілював позиції зі ствольної, реактивної артилерії та танків у районах населених пунктів Володимирівка, Павлівка, Пречистівка, Вугледар, Богоявленка, Новопіль, Залізничне, Гуляйпільське, Ольговське, Шевченка, Новосілка. Наніс авіаудар у районі Новосілки. У напрямку Сторожево – Новосілка наші воїни успішно зупинили ворожий наступ та відкинули окупантів назад.

На Південнобузькому напрямку противник скоїв обстріл з танків та артилерії в районах Посад-Покровського, Степової Долини та ще 27 населених пунктів. Ворог намагався вести наступальний бій у напрямі Сухий Ставок – Лозове, успіху не мав, відійшов. Завдав авіаційних ударів біля Осокорівки та Андріївки. Продовжував проведення повітряної розвідки БПЛА.

В акваторіях Чорного та Азовського морів у готовності до застосування знаходяться два носії крилатих ракет морського базування. Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури на території України. Не ігноруйте сигнали повітряних тривог та довіряйте лише перевіреним джерелам інформації.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні