П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовини168-а доба: зберігається загроза завдання ракетних ударів з території Білорусі

168-а доба: зберігається загроза завдання ракетних ударів з території Білорусі

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто шістдесят восьма доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація змін не зазнала. До 11 серпня планується проведення першого етапу спільного оперативно-тактичного навчання з бойовою стріляниною збройних сил Російської Федерації та республіки Білорусь. Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території та повітряного простору цієї країни.

На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріл зі ствольної артилерії поблизу Сеньківки Чернігівської області.

На Харківському напрямку зафіксовано обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Уди, Дементіївка, Нове, Розплідник, Російські Тишки, Перемога, Верхній Салтів, Старий Салтів, Мосьпанове, Стара Гнилиця, Гусарівка , П’ятигорське. З метою покращення тактичного становища ворог вів наступальні бої у напрямку Ветеринарне – Уди, успіху не мав, зазнав втрат, відійшов. Продовжуються бойові дії у напрямку Байрак – Гусарівка.

На Слов’янському напрямі противник обстріляв райони Великої Камишевахи, Дмитрівки, Карнаухівки, Довгенького, Вернопілля, Нової Дмитрівки, Богородичного та Долини.

На Краматорському напрямі ворог здійснював артилерійські обстріли неподалік Сіверського, Григорівки, Верхньокам’янського, Сидорового та Райгородки.

На Бахмутському напрямку окупанти робили обстріли зі ствольної, реактивної артилерії та танків у районах населених пунктів Костянтинівка, Бахмут, Івано-Даріївка, Покровське, Зайцеве, Кодема, Курдюмівка, Бахмутське, Соледар, Яків. Завдали авіаційні удари силами штурмової та армійської авіації поблизу Спірного, Соледара, Бахмута, Зайцева та Вершини. Ворог зробив спроби ведення штурмових дій на напрямках Новолуганське – Спірне, Володимирівка – Яківля, Стряповка – Соледар. Успіхів не було, відійшов.

На Авдіївському напрямку зафіксовано обстріл біля Мар’їнки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Першотравневого, Невельського, Петровського, Нетайлового та Красногорівки. Ворожі літаки штурмової авіації діяли біля Красногорівки та Мар’їнки. Противник намагається відновити наступ на напрямі Донецьк – Піски, бойові дії продовжуються. Ворог вів наступ у напрямках Мінеральне – Авдіївка та Спартак – Авдіївка. Удачі не мав, зазнав втрат і відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстріляли з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Константинопольське, Новомихайлівка, Мала Токмачка, Великомихайлівка, Павлівка, Володимирівка, Шевченка, Пречистівка. Нанесли авіаудари біля Павлівки, Вугледара та Новосілки.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли з танків та артилерії різних калібрів уздовж лінії бойового зіткнення та завдав авіаційних ударів поблизу Новогригорівки, Андріївки та Ольгіного. Вів повітряну розвідку БПЛА.

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури на території України. Винищувальна авіація Повітряних Сил продовжує патрулювання повітряного простору України, а ударна – небезуспішно надає вогневу підтримку нашим підрозділам у певних операційних районах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні