Новини

160-та доба війни: у Генштабі розповіли, на яких напрямках йдуть важкі бої

На Волинському та Поліському напрямках положення та склад підрозділів збройних сил республіки Білорусь залишаються без істотних змін. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів із території цієї країни.

На Сіверському напрямку противник обстріляв район села Михальчина Слобода Чернігівської області. Ворог періодично здійснює повітряну розвідку позицій сил оборони у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку ворог обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони Харкова, Чугуєва, Протопопопівки, Гусарівки, Черкаських Тишків, Петрівки та Ртищівки. Завдав авіаудару у Верхнього Салтова. Висунув окремі підрозділи в районах населених пунктів Байрак та Дементіївка, після вогневої поразки відійшов.

На Слов’янському напрямі зафіксовано обстріли неподалік Курульки, Грушувахи, Чепіля, Карнаухівки, Долини та Барвінкового та авіаційний удар біля Дібрівного.

На Донецькому напрямі зусилля противника зосереджені на веденні наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв із танків та артилерії райони Серебрянки, Сіверська, Дзвінківки та Донецького. Наніс авіаудари біля Серебрянки. Вів штурмові дії неподалік Івано-Даріївки, успіху не мав, відійшов.

На Бахмутському напрямі противник здійснював обстріл військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Яківлівка, Соледар, Бахмут, Кодема, Семигір’я, Майське та Зайцеве. Наніс авіаудари біля Соледару, Яківлі, Семигір’я, Покровського та Білогорівки. Українські воїни відобразили штурмові дії в районах Яківлівки, Вершини, Кодеми та Травневого. У районах населених пунктів Бахмут та Зайцеве продовжуються бойові дії.

На Авдіївському напрямку фіксувалися обстріли неподалік Авдіївки, Нетайлового та Нью-Йорка. Ворог задіяв авіацію біля Новобахмутівки, Авдіївки та Красногорівки. Вів штурмові дії у районі Авдіївки, успіху не мав, відійшов. Тривають бої поблизу Пісків.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямку ворог скоїв обстріли в районах населених пунктів Мар’їнка, Костянтинівка, Новосілка, Павлівка, Чарівне та Мала Токмачка. Намагався висунути розвідувальну групу біля Новополя. Вона виявлена, завдано вогневої поразки та знешкоджено.

На Південнобузькому напрямі основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Здійснював систематичні обстріли в районах населених пунктів Миколаїв, Трудолюбівка, Токареве, Тополине, Княжівка, Осокорівка, Апостолове, Іванівка, Посад-Покровське, Новогригорівка, Кобзарці, Широке та Андріївка. Вів штурмові дії у районі Трудолюбівки, успіху не мав, відійшов.

Вороже корабельне угруповання в акваторіях Чорного та Азовського морів зусилля зосереджує на розвідці, блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря та поразці об’єктів у глибині території України.

Новое на сайте

  • Статті

Ефективне видалення відходів: вибір та ціни на насоси для септиків та вигрібних ям

Якщо ви є власником ферми або мешкаєте у приватному будинку, правильне видалення відходів є важливою…

06/05/2024 23:23
  • Новини

Незвичайний та цікавий сусід для томатів: посадіть поряд цю рослину і забудете про шкідників

Помідори часто страждають від різних шкідників та хвороб, які заважають овочеводам зібрати добрий урожай. Але…

06/05/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 7 травня

7 травня очікуються дощі на Вінниччині, у західних та північних областях, на решті території країни…

06/05/2024 22:18
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 7 травня

Чи варто очікувати цього дня геомагнітних хвилювань?

06/05/2024 21:43
  • Статті

Зміцнити серце та врятуватися від нападів стенокардії допомагає особливий відвар трав

Серцево-судинні захворювання є однією з провідних причин смерті у багатьох країнах світу. І тому важливо…

06/05/2024 20:59
  • Статті

Лікування дарами природи: акація біла – відмінний медонос та універсальний лікарський засіб

Біла акація (робінія звичайна) - листопадне, до 35 м заввишки дерево родини бобових. Цвіте у…

06/05/2024 19:40