Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яХто і як зараз може одержати лікування за кордоном?

Хто і як зараз може одержати лікування за кордоном?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб потрапити на лікування за кордон на період дії воєнного стану, українцям потрібно звертатися до обласного закладу охорони здоров'я або подати онлайнову заявку.

Українців, які постраждали від збройної агресії Росії, продовжують спрямовувати на лікування за кордон. У МОЗ розповіли, як подати заявку на програму медичної евакуації.

ХТО МОЖЕ ПОДАТИ ЗАЯВКУ?

Згідно з наказом МОЗ №574 від 05.04.2022 р., на лікування за кордон спрямовують:

1. Пацієнтів із травмами, отриманими внаслідок збройної агресії РФ проти України, які вимагають надання третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги та комбустіологічної допомоги (опіки). Це, перш за все, діти та дорослі зі складними мінно-вибуховими пораненнями та опіковими травмами.

2. Дітей з новоутвореннями, які потребують високоспеціалізованої медичної допомоги.

3. Дорослих пацієнтів з новоутвореннями, які потребують високоспеціалізованої медичної допомоги.

4. Дітей з орфанними (рідкісними) захворюваннями.

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ НА МЕДИЧНУ ЕВАКУАЦІЮ?

1. Звернутися до сімейного лікаря. Він, у свою чергу, після ухвалення рішення про необхідність лікування за кордоном, повинен проінформувати обласного координатора з медичної акумуляції (зазвичай це співробітник департаменту охорони здоров’я або обласної лікарні), які направляють необхідні медустанови до МОЗ.

2. Оскільки у зв’язку з війною не всі громадяни мають можливість зв’язатися з сімейним лікарем, заявку на медичну евакуацію можна подати онлайн. Це можна зробити за посиланням: https://bit.ly/3vhf0Po

ВАЖЛИВО! Слід також бути готовим до того, що підготовка пацієнта до евакуації зазвичай триває від трьох-чотирьох днів до двох тижнів.

ДО ВІДОМОСТІ! Транспортування та лікування фінансуються міжнародними організаціями, а також країнами, які приймають українців.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні