Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіВ Україні відновлюють виплату одноразової допомоги бійцям-добровольцям

В Україні відновлюють виплату одноразової допомоги бійцям-добровольцям

Этот материал также доступен на русском языке
Відновлено роботу Міжвідомчої комісії при Міністерстві ветеранів щодо надання статусу учасника бойових дій та виплати одноразової допомоги.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства у справах ветеранів України.

Так, комісія, яка призупинила роботу у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії, знову займатиметься наданням статусу учасника бойових дій добровольцям, а також виплатою одноразової допомоги добровольцям, які отримали інвалідність та сім’ям загиблих захисників-добровольців.

Насамперед розглядатимуть справи, подані до 24 лютого 2022 року.

Вже схвалили надання допомоги 54 особам з інвалідністю та дев’ятьом сім’ям загиблих учасників Антитерористичної операції або Операції об’єднаних сил.

Документи для виділення виплат уже направили до Кабміну.

Крім того, незважаючи на чинний воєнний стан в Україні, за рішеннями Міжвідомчої комісії при Мінветеранів урядом здійснено виплати одноразової грошової допомоги для членів сімей трьох осіб, які загинули (померли) під час участі в АТО та/або ООС, та 44 особам, які отримали інвалідність внаслідок поранення , контузії, каліцтва або захворювання, отримані під час участі у зазначених угодах та заходах на загальну суму 30 млн 935,65 тисяч гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні