Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Стамбулі пройшли переговори щодо "зернового коридору" - перші результати

У Стамбулі пройшли переговори щодо “зернового коридору” – перші результати

Этот материал также доступен на русском языке
Переговори щодо розблокування експорту українського зерна на міжнародний ринок, що проходили сьогодні, 13 липня, у Туреччині завершилися.

Про це повідомляє Міністерство оборони Туреччини у Twitter.

Переговори проходили між військовими делегаціями Міноборони Туреччини, України та Росії та делегацією ООН. Учасники зустрілися у павільйоні “Календер” у Стамбулі.

Переговори стосувалися питання безпечного перевезення морським транспортом зерна та продуктів харчування, що залишаються в українських портах.

Переговори були закритими для преси, доки немає жодних подробиць щодо результатів зустрічі.

Поки що сторони не робили заяв щодо результатів переговорів, проте в ООН анонсували брифінг генсека організації Антоніу Гутерріша. Брифінг має розпочатися о 21:00.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна знаходиться за два кроки від угоди з Росією щодо експорту зерна на міжнародний ринок.

Тим часом, Reuters стверджує, що на переговорах про зерно в Стамбулі РФ погодилася на перемир’я на час транспортування вантажів з українських портів.

За даними агентства, згідно з планом, який обговорювався, Туреччина за підтримки ООН повинна буде доглядати кораблі, що беруть участь у транспортуванні, щоб виключити контрабанду зброї.

Генсек ООН, нагадаємо, має виступити із заявою о 21:00.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні