Про це повідомляє БНАУ, пише agronews.ua.
На перших етапах для дослідження обрали прісноводну креветку Макробрахіум Розенберга.
Наразі фахівці вивчають умови її вирощування та годівлі, починаються роботи з вивчення інкубації.
Лабораторію відкрито за підтримки ТОВ «Українська креветка», яке повністю забезпечило її обладнанням.
«Ми хочемо цю технологію зробити більш промисловою в Україні, щоб її застосовували ширше підприємства, які займаються розведенням ракоподібних. Вирощувати і забезпечувати ринок України свіжою креветкою, а також експортувати її», – наголосив Віталій Гришко, доцент кафедри гігієни тварин та основ санітарії БНАУ.
За словами директора «Української креветки» Олексія Слєпньова, це вже друга така лабораторія. Перша працює на базі Поліського національного університету в Житомирі. У перспективі планується відкрити ще дві подібних лабораторії – у Черкасах і Львові.
*Гідробіонти – морські та прісноводні організми, що постійно мешкають у водному середовищі. До гідробіонтів також відносяться і земноводні.
Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…
Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…
Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…
Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…
Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…
Використання перев'язувальних матеріалів, бинтів та ранозагоювальних засобів є важливою частиною медичної практики та першої допомоги.…