Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні призупинилося падіння зарплат: які суми пропонують?

В Україні призупинилося падіння зарплат: які суми пропонують?

Этот материал также доступен на русском языке
Зарплати в країні в більшості галузей, незважаючи на військові дії, що продовжуються, перестали знижуватися.

Цього місяця компанії, які продовжили працювати під час війни, оптимізували витрати. Стало відомо, на які суми можуть розраховувати українці за умов кризи, розповідає today.ua.

У квітні середня зарплата в Україні зменшилася на 10%, а у травні впала до критичних позначок. Наразі ж ситуація стабілізувалася. У червні роботодавці пропонують претендентам у середньому 20 100 гривень.

Гідна оплата праці – традиційно у керівників, представників ІТ-сфери та консалтингу. У червні з’явилися пропозиції із високими зарплатами у сферах нерухомості, будівництва, управління персоналом та видобутку сировини. Аналітики помітили пожвавлення на ринку нерухомості у великих містах. Роботодавці почали активно пропонувати вакансії ріелторів.

Знизилися заробітні плати фахівців з PR, маркетингу, медиків та фармацевтів, охоронців, робітників та студентів.

Максимальні зарплати зафіксовані у столиці – у середньому професіонали можуть розраховувати на 29,5 тисяч гривень. У Львівській області в середньому пропонують 20,5 тисяч гривень, Миколаївській – 19,5 тисяч гривень, Дніпропетровській – 19,1 тисяч гривень та Одеській – 18,7 тисяч гривень.

Мінімальні заробітні плати в Івано-Франківській та Полтавській областях – 11,8 тисяч гривень, Харківській області – 10,5 тисяч гривень, Кіровоградській та Рівненській областях – 10,4 тисяч гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні