П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк розрізняються тарифи на проїзд Україною: де і на скільки підвищили вартість?

Як розрізняються тарифи на проїзд Україною: де і на скільки підвищили вартість?

Этот материал также доступен на русском языке
У червні через подорожчання вартості дизпалива та бензину майже у всіх областях підскочили тарифи на проїзд у громадському транспорті.

Де і як змінилися ціни, дізнавалася газета “На пенсії”.

КИЇВ

У столиці вартість проїзду у приватних маршрутках підняли з 8-10 до 15 гривень. Проте не виключено, що ціна найближчим часом знову підскочить – до 20 гривень. А ось у муніципальних автобусах тарифи поки що вирішили не підвищувати. Тут ціни на проїзд зберігають на колишньому рівні: 8 гривень за квиток, або 6,5 гривні, якщо одразу придбати 50 поїздок на транспортну картку.

ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСТЬ

У Дніпрі вартість проїзду в маршрутках зараз становить 10 гривень, проте обговорюється можливість її підвищення до 20 або навіть до 30. Найімовірніше, у результаті ціни піднімуть, як і у Києві, до 15 гривень.

У Павлограді проїзд на маршрутах до 10 кілометрів коштує сьогодні 12 гривень, понад 10 кілометрів – 13 гривень. А маршрути №1 та №8 подорожчали до 15 гривень.

У Нікополі вартість проїзду підвищили до 10 гривень.

ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ

У Білгород-Дністровському тариф на проїзд підвищився з 8 до 12 гривень. В Ізмаїлі вартість поїздки з 10 гривень подорожчала до 15 гривень.

В Одесі можливість підвищення цін на проїзд поки що обговорюється. Але, ймовірно, тарифи піднімуть із 10 до 15 гривень. Ціни на проїзд у трамваях та тролейбусах, запевняють у КП «Одесміськелектротранс», поки що не підвищуватимуться.

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

На Хмельниччині підвищили ціни на щоденні внутрішньообласні автобусні рейси. Наприклад, проїзд за маршрутом Чемерівець — Хмельницький подорожчав із 140 до 160 гривень. До того ж кількість рейсів скоротили.

ПОЛТАВА

З початку літа нові тарифи на проїзд у міському транспорті затвердили у Полтаві. Поїздка приватною маршруткою тепер коштує 15 гривень; у комунальному автобусі – 12 гривень; у тролейбусі – 10 гривень.

УЖГОРОД

Подорожчала вартість проїзду у громадському транспорті та в Ужгороді. Тариф на поїздку в автобусах міськими маршрутами збільшили з 8 гривень до 12.

ЛЬВІВ

З початку червня мешканці Львова почали платити за проїзд у громадському автотранспорті 15 гривень за подорож. Раніше ціна складала 10 гривень. В електротранспорті вартість проїзду залишилася на колишньому рівні: 10 гривень, або 8,5 за умови придбання онлайн-квитка.

ЛУЦЬК

На Волині у Луцьку ціни на проїзд у маршрутках зросли із 8 до 14 гривень. Що ж до електротранспорту, вартість квитка в тролейбусі поки що залишили 6 гривень. Але найближчим часом її хочуть переглянути підняти до 10 гривень.

ТЕРНОПІЛЬ

У Тернополі ціни на проїзд не підвищували. Але вирішили скоротити кількість одиниць громадського транспорту на 20–25%. Так, у місті на автобусних маршрутах тепер замість 39 маршруток курсують 32. До того ж скоротили і кількість електротранспорту. Наразі замість 51 тролейбуса у робочі дні на маршрутах залишили 44, а у вихідні – 27 одиниць.

Майже вдвічі скоротили кількість громадського транспорту у Рівному. У Чернівецькій області мешканців попросили не користуватися маршрутками без нагальної потреби – аби заощадити паливо. А в Івано-Франківській – взагалі на велосипеди пересісти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні