П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіОднією категорії українців знизять податок на зарплату: хто платитиме менше

Однією категорії українців знизять податок на зарплату: хто платитиме менше

Этот материал также доступен на русском языке
Українцям мають намір зменшити податок на зарплату. Податок зменшать не всім, а лише окремій категорії громадян. Влада вважає таку зміну в оподаткуванні логічною і цілком виправданою.

Таке зменшення податку на зарплату передбачено законопроектом №7432, зареєстрованим у Верховній Раді. Про це повідомив один із ініціаторів законопроекту, голова парламентського податкового комітету Данило Гетьманцев, пише today.ua.

Йдеться про військовий збір у розмірі 1,5%, який відраховують із зарплат українців. Справа в тому, що цей збір був свого часу запроваджений для фінансового забезпечення військових. Тому стягувати ці гроші із самих військовослужбовців нелогічно, вважають депутати.

Виходячи з цього, вони пропонують скасувати військовий збір із таких категорій громадян:

  • військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби;
  • осіб рядового, начальницького складу, працівників МВС, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації;
  • осіб, які несуть службу в інших військових формуваннях, створених відповідно до податку з зарплатиаконами України, та інших громадян, які беруть участь у забезпеченні національної безпеки та оборони та стримуванні збройної агресії Російської Федерації в умовах військового становища.

При цьому у Раді зареєстровано законопроект, яким передбачається підвищення військового збору з 1,5 до 3%. Якщо його проголосують, то решті українців доведеться платити вже не 19,5% свого доходу, а 21.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні