Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовини117-та доба війни: у Генштабі повідомили, де йдуть найважчі бої

117-та доба війни: у Генштабі повідомили, де йдуть найважчі бої

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася 117-та доба героїчного протистояння Української нації російським окупантам.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація значних змін не зазнала.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати до трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової армії Західного військового округу та підрозділи повітрянодесантних військ для прикриття ділянки російсько-українського кордону в Брянській та Курській областях. На Брянщині ворог розгорнув у зенітний ракетний дивізіон ЗРК С-300В4. Крім того, російський агресор здійснив артилерійський обстріл у районі населеного пункту Середина-Буда Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник завдав авіаційного удару та здійснив артилерійський обстріл у районах населених пунктів Тимофіївка та Морозова Долина.

На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджуються на недопущенні просування сил оборони до Державного кордону України. Противник інтенсивно обстрілював з артилерії райони населених пунктів Козача Лопань, Малі Проходи, Дементіївка, Петрівка, Верхній Салтів, Рубіжне та околиці міста Харкова. На Слов’янському напрямку ворог завдавав вогневої поразки із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Чепіль, Пришиб, Протопопопівка, Велика Камишеваха, Дубровне, Вернопілля, Маяк, Курулька, Богородичне, Мазанівка, Краснопілля.

На Донецькому напрямку противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках. Інтенсивно застосовує авіацію.

На Сєверодонецькому напрямку противник обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Лисичанськ, Сиротине, Вороново, Боровське, Біла Гора, Устинівка, Мирна Долина, Тошківка та завдав авіаційних ударів парами літаків Су-25 поблизу Білої Гори та Мирної. Продовжуються бойові дії за встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк.

На Бахмутському напрямку протягом доби ворог скоїв обстріл зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Оріхове, Золоте-3, Миколаївка, Берестове, Білогорівка, Яківлівка, Покровське, Клинове, Зайцеве та Нью-Йорк. Противник завдав авіаудару поблизу Яковлівки та ракетні удари поблизу Травневого, Доломітного, Зайцева та Нью-Йорка.

На Лиманському, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямах намагається не допустити перегрупування підрозділів наших військ. Здійснив обстріли з артилерії різних калібрів у районах населених пунктів Калинове, Очеретине, Бердичі, Желанне, Тоненьке, Північне, Орлівка, Семенівка, Веселе, Авдіївка, Нетайлове, Водяне, Дослідне, Першотравневе, Піски, Красногорівка, Маріуполь , Зелене Поле, Новопіль, Темування, Полтавка, Малинівка, Червоне, Залізничне, Гуляйпільське, Новоданилівка, Оріхів та Кам’янське.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційного удару двома літаками Су-25 у районі населеного пункту Пришиб та ракетного удару в районі населеного пункту Маяки.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційних ударів літаками Су-25 у районах населених пунктів Шевченка та Вугледар.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні настання наших військ. Активних дій не вів. Здійснював вогняну поразку зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Червоний Яр, Мурахівка, Калинівка, Зелений Гай, Квітневе, Поляна, Червона Долина, Широке, Благодатне, Зоря та Лупарево.

В акваторії Чорного та Азовського морів основні зусилля корабельного угруповання противника зосереджені на блокуванні цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України утримуються 5 носіїв крилатих ракет морського базування. Українські захисники завдають шкоди російським окупантам на всіх напрямках, де продовжуються активні бойові дії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні