Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовини115 днів війни: ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на двох напрямках

115 днів війни: ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на двох напрямках

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто п'ятнадцята доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах ситуація істотних змін не зазнала.

На Харківському напрямку ворог намагається не допустити виходу сил оборони на державний кордон України та в тил російського угруповання військ, яке діє на Слов’янському напрямку. З метою відновлення маршрутів постачання через залізничні шляхопроводи планує прокладання додаткових залізничних гілок. Російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Козача Лопань, Петрівка, Коробочкіне та Пришиб.

На Слов’янському напрямі основні зусилля ворог продовжує зосереджуватись на веденні наступу у напрямку міста Слов’янськ, бої продовжуються. Агресор здійснював систематичні артилерійські обстріли у районах населених пунктів Дубровно, Долина, Краснопілля, Грушуваха, Адамівка. У районі населеного пункту Краснопілля намагався відновити штурмові дії, бої продовжуються.

На Донецькому напрямку ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямах.

На лиманському напрямі активних дій не вів. Обстріляв з артилерії райони Сидорового та Маяків.

На Сєверодонецькому напрямку противник продовжує вогневий вплив із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та цивільної інфраструктури неподалік Лисичанська, Метелкіно, Устинівки та Воронового. Тривають бойові дії за місто Сєвєродонецьк. З метою поліпшення тактичного становища підрозділи противника намагалися вести штурмові дії поза міста, успіху мали.

На Бахмутському напрямку , крім наших позицій, ворог обстрілював з артилерії різних калібрів цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Золоте, Спірне, Берестове, Соледар, Клинове, Троїцьке. Недалеко від Гірського, Берестового та Кодеми українські війська вкотре завдали ворогові втрат. Після невдалих штурмових дій окупанти відійшли. Внаслідок вогневої поразки Силами оборони України підрозділи 11-го окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу зазнали значних втрат та виведені з району ведення бойових дій для відновлення боєздатності.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів. Здійснив обстріл цивільної інфраструктури з ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Дослідне, Володимирівка, Новосілка та Щербаки.

На Південнобузькому напрямку з метою стримування наших військ ворог обстрілював з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Широке, Благодатне, Шевченкове, Прибузьку та Тополіну. Одночасно противник намагається вдосконалювати інженерне обладнання передових позицій та мінувати небезпечні ділянки вздовж річки Інгулець. Ворог продовжує зазнавати втрат у живій силі та техніці. За наявною інформацією, минулої доби підрозділи Сил оборони знищили як мінімум 30 одиниць різної техніки та озброєння ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні