Інгредієнти:
шовковиця – 350 г,
яйця – 2 шт.,
цукор – 1 склянка,
йогурт або кефір – 1 склянка,
борошно – 2 склянки,
розпушувач – 1 чайна ложка,
цукрова пудра – до смаку.
Приготування:
- Шовковицю промити та обсушити на паперовому рушнику.
- Яйця розтерти з цукром, додати йогурт або кефір, збити.
- У молочну суміш додати борошно з розпушувачем і добре перемішати, тісто має вийти як густа сметана.
- Форму застелити папером для випічки, вилити половину тіста, зверху викласти шовковицю і присипати цукровою пудрою (можна цукром).
- Залити тістом, що залишилося, і поставити пиріг в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 45-50 хвилин.
- Готовий пиріг прикрасити до смаку.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що шовковиця – панацея від багатьох хвороб.