П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовини112-а доба війни: у Генштабі назвали напрямки, де йдуть важкі бої

112-а доба війни: у Генштабі назвали напрямки, де йдуть важкі бої

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто дванадцята доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямах сім батальйонів збройних сил республіки Білорусь основні зусилля зосереджують на розвідці, інженерному обладнанні позицій. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів із території цієї країни.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сопіч, Баранівка, Уланове та Бачевськ Сумської області. Вів повітряну розвідку БПЛА поблизу Серединої Буди Сумської області.

На Харківському напрямку підрозділи супротивника за підтримки гелікоптерів армійської авіації намагалися не допустити подальшого просування наших військ до Державного кордону. Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Перемога, Російська Лозова, Стара Гнилиця, Байрак, Верхній Салтів та Замулівка. Наніс авіаудар неподалік Мосьпанового. Йдуть бої в районі населеного пункту Рубіжне.

На Слов’янському напрямі основні зусилля супротивник зосереджує на продовженні наступу на Слов’янськ. Здійснював артилерійські обстріли районів населених пунктів Шевелівка, Вернопілля, Грушуваха, Нова Павлівка. Завдав авіаудар поблизу Гусарівки. Штурмові дії в районах населених пунктів Богородичне та Долина наші воїни успішно відбили. Ворог веде наступ у напрямку Краснопілля, бойові дії продовжуються.

На Донецькому напрямку ворог цинічно обстріляв з артилерії населені пункти Устинівка, Тошківка, Нью-Йорк, Новомихайлівка, Антонівка та Каменські Дачі.

На лиманському напрямі окупанти активних дій не вели. Здійснили артилерійські обстріли цивільної інфраструктури неподалік Сидорового, Маяков та Закотного.

На Сєвєродонецькому напрямку противник надавав вогневий вплив на наші позиції з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Тошківка, Устинівка, Борівське, Метелкіне. Ворожа армійська авіація завдала авіаудару поблизу Білої Гори. Українські воїни успішно відображають спроби штурмових дій противника у Сєвєродонецьку та Тошківці, бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямку ворог вів артобстріли наших позицій у районах Спірного, Яківлівки, Покровського, Клинового та Новолуганська. Авіаудар армійської авіації зафіксовано поблизу Устинівки. Наступ супротивника завдяки діям наших воїнів у районі Миколаївки захлинувся. Ворог зазнав втрат і відійшов. Перегрупується для відновлення наступу. Використовуючи результати вогневої поразки, супротивник вів штурмові дії у районах населених пунктів Золоте-3, Новолуганське, Берестове. Зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції. Веде штурмові дії в районі Врубівки, бої продовжуються.

На Новопавлівському напрямку захисники України відобразили настання у районі населеного пункту Шевченка. Ворог відійшов.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій супротивник не вів. Обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Піски, Авдіївка, Іллінка, Мар’їнка, Антонівка, Червоне та Новосілко. Наніс авіаудар неподалік Кам’янського.

На Південнобузькому напрямку ворог обстріляв населені пункти Тополіно, Лепетиха, Березнегувате, Кобзарці, Шевченкове, Посад-Покровське та Лупарево. Завдав авіаудар поблизу Княжівки.

Російський агресор продовжує блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря три носії КРМБ типу “Калібр”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні