Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 21 червня – Міжнародний день квітки

Цей день в історії: 21 червня – Міжнародний день квітки

Этот материал также доступен на русском языке
21 червня – 172-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 193 дні. У цей день у світі відзначаються Міжнародний день квітки, Міжнародний день святкування сонцестояння, Міжнародний день повільності, День селфі, День солідарності атеїстів, Всесвітній день рукостискань, Всесвітній день жирафу, Міжнародний день йоги, Міжнародний день футболки, Всесвітній день гуманістів.

Міжнародний день йоги

Встановлено Генеральною Асамблеєю ООН у 2014 році. Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді звернувся до ООН із пропозицією 21 червня відзначати Міжнародний день йоги, оскільки це найдовший день у році (день літнього сонцестояння) у Північній півкулі та має особливе значення у багатьох частинах світу. Усі учасники з’їзду – 175 держав – разом підтримали пропозицію про створення нової святкової дати.

Слід зазначити, що йога виключає різкі та активні рухи. Всі вправи виконуються повільно, максимально спокійно та природно, без напруження та зусиль над собою.

Всесвітній день рукостискань

Рукостискання – це традиційний жест, яким віталися чоловіки. Він прийшов з давніх-давен, а в наші дні його використовують і жінки.

Вважалося, коли людина подає праву руку для вітання, вона підтверджує відсутність у ній зброї. А ось відмова від рукостискання означає недоброзичливе ставлення.

Всесвітній день гуманізму

Гуманізм – система побудови суспільства, яка ставить у пріоритет загальнолюдських цінностях, права людини на щастя, свободу, особистий розвиток. Прихильники гуманізму прагнуть покращити світ за допомогою демократії, етики та людських здібностей.

Мета дня – привернути увагу громадськості до значущості гуманізму, сприяння згуртуванню прихильників ідей гуманізму.

Міжнародний день квітки

21 червня відзначається наймирніше, найкрасивіше та яскраве свято – Міжнародний день квітки. Коли і чому вона виникла – невідомо, але від цього інтерес до нього не згасає. Наше життя не обходиться без квітів: букети на урочисті події, клумби у дворі, затишок у квартирі – це наші зелені друзі. Вони тішать око, зігрівають душу.

Цікаві факти про квіти:

  • Для деяких страв французької кухні, відомої вишуканістю, використовуються фіалки.
  • Троянда – королева квітів та саду. Є символом Америки, економіки Нідерландів, пролитої крові Ісуса.
  • Орхідеї мешкають майже 100 років.
  • Найбільше унікальних кольорів росте в Австралії – 80%.
  • Згідно з легендою, мати купала Ахіллеса у відварі деревію.
  • До десятки найотруйніших входять конвалія, азалія, олеандр, крокус.
  • Пелюстки психотрії мають форму губ. У народі вона так і називається – “гарячі губи”.
  • Найнезвичайніша квітка – італійська орхідея, або ятришник. Його пелюстки схожі на голого чоловіка.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які події сталися 13 червня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні