Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 16 червня – Міжнародний день сімейних грошових переказів

Цей день в історії: 16 червня – Міжнародний день сімейних грошових переказів

Этот материал также доступен на русском языке
16 червня – 167-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 198 днів. У цей день у світі відзначають Міжнародний день морської черепахи, Міжнародний день сімейних грошових переказів, День без помаранчевого одягу, День захисту дітей Африки, Міжнародний день домашньої прислуги.

Міжнародний день сімейних грошових переказів: історія свята

День націлений на визнання суттєвого фінансового внеску, який вносять працівники не лише у благополуччя своїх сімей, а й у процес сталого розвитку своїх країн.

Вперше Міжнародний день сімейних грошових переказів було відзначено 16 червня 2015 року на відкритті п’ятого Глобального форуму з грошових переказів та розвитку в Мілані, у якому взяли участь понад 400 державних діячів, представників приватного сектору та лідерів громадянського суспільства.

Трудова міграція дуже поширене в наші дні явище. Нерідко один із членів сім’ї переїжджає в іншу країну заради кращого заробітку та забезпечує своїх рідних, надсилаючи їм грошові перекази. Ці суми можуть бути незначними, але для сім’ї трудового мігранта вони грають дуже велику роль, становлячи іноді до 60% сімейного бюджету.

16 червня – Всесвітній день морських черепах

16 червня проводять Всесвітній день морських черепах. Проходить під егідою провідної у світі незалежної природоохоронної організації WWF.

Цього дня хочуть звернути увагу громадськості на проблему загибелі великої кількості черепах через сусідство з людьми.

Міжнародний день африканської дитини

Вперше День відзначали 1991 року. Його метою є привернення уваги світової громадськості, дитячих та медичних організацій, а також політиків усього світу до проблем африканських дітей та умов їх проживання.

Дата святкування обрана невипадково, адже саме 16 червня 1976 року у ПАР тисячі чорношкірих школярів вийшли на протест із вимогами підвищити якість шкільної освіти та відстоювали право навчання рідною мовою. Сотні молодих африканців були розстріляні силами урядової охорони і понад тисячу зазнали поранень. За офіційними даними під час повстання загинули 575 людей і було заарештовано близько 6 тисяч людей.

З 2011 року на заходах Дня було вирішено приділяти особливу увагу тяжкому становищу дітей-безпритульних, кількість яких на континенті, за деякими оцінками, становить 30 млн.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні