П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЗакордонний паспорт та паспорт громадянина України можна отримати і за кордоном

Закордонний паспорт та паспорт громадянина України можна отримати і за кордоном

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет Міністрів дозволив видавати паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон українцям, які перебувають за кордоном, в рамках експерименту, який запроваджується на 2 роки.

Про це йдеться у постанові №678 від 10 червня, передають Українськi Новини.

Прийматимуть документи для оформлення паспорта за кордоном підрозділи (філії, представництва) підприємства Державної міграційної служби. Міністерству внутрішніх справ доручено забезпечити координацію реалізації експерименту.

Постанова набирає чинності через 15 днів із дня її опублікування.

Відповідно до порядку реалізації експерименту, перелік держав, де здійснюватиметься прийом документів для оформлення (у тому числі замість втраченого чи викраденого паспорта) або обміну паспорта громадянина України та закордонного паспорта, визначається Державною міграційною службою за погодженням з Міністерством закордонних справ.

Паспорт громадянина України та закордонний паспорт видається у строк до трьох місяців від дня прийняття рішення про оформлення.

У разі неотримання паспорта протягом трьох місяців від дня його надходження до підрозділу його видачі, він повертається до територіального підрозділу Міграційної служби для зберігання.

Термін зберігання паспорта становить 2 роки від дня його оформлення, після чого документ підлягає знищенню, однак у цей термін не включається час дії воєнного стану в Україні чи карантину.

Як повідомлялося раніше, у травні Кабмін запровадив одночасне оформлення внутрішнього та закордонного паспорта у вигляді експерименту терміном на 2 роки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні