Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНовини107-та доба війни: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті та...

107-та доба війни: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті та втрати ворога

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто сьома доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямках підтверджено залучення до охорони кордону у Гомельській області підрозділів спеціальної бригади внутрішніх військ міністерства внутрішніх справ Білорусі.

На Сіверському напрямку з боку супротивника ведення активних дій не відзначається, ознак створення ударних угруповань та переміщення окремих підрозділів не виявлено. Ворог обстріляв із мінометів райони населених пунктів Середина-Буда, Рожковичі, Сеньківку та Сопіч.

На Слобожанському напрямку супротивник силами до 30 батальйонних тактичних груп веде бойові дії. Чинить систематичний вогневий вплив з метою сковування дій військ Сил оборони та недопущення їх подальшого просування та виходу на лінію Державного кордону.

На Харківському напрямку супротивник продовжує оборонні дії. Основні зусилля супротивника зосереджуються на змісті зайнятих рубежів. Для недопущення переходу в настання наших військ агресор робив артилерійські обстріли українських позицій.

На Слов’янському напрямі противник активних дій не проводив, зосереджує свої війська, намагається створити умови відновлення наступу.

На Донецькому напрямку ворог продовжує вогневу поразку наших підрозділів по всій лінії зіткнення, завдає ракетних та авіаційних ударів, у тому числі й по населених пунктах.

На Лиманському напрямі окупанти активних дій не робили. Обстрілювали з артилерії райони населених пунктів Григорівка та Серебрянка.

На Сєвєродонецькому напрямку противник безуспішно намагається встановити повний контроль над містом Сєвєродонецьк, бойові дії продовжуються.

На Бахмутському напрямку окупанти активно застосовують оперативно-тактичну та армійську авіацію. Підрозділи противника намагалися вести штурмові дії у напрямку населених пунктів Нірково та Миколаївка. Українські воїни завдали вогневої поразки. Окупанти із втратами відійшли. Ворог намагався провести розвідку боєм у напрямку населених пунктів Нагірне та Берестове. Отримав відсіч і відійшов. Противник веде наступ у напрямку Воздвиженка – Роти, має частковий успіх, закріплюється на зайнятих рубежах.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог надає систематичний вогневий вплив на позиції наших підрозділів з метою сковування дій.

На Южнобузькому напрямку підрозділи ворога ведуть оборону. З метою посилення угруповання противник провів переміщення підрозділів. Вживає заходів щодо інженерного обладнання раніше зайнятих рубежів. Зокрема, зазначається встановлення мінних загорож у районі населеного пункту Високопілля. Незважаючи на примусові заходи, що проводяться командуванням окупаційних військ, і надалі фіксуються відмови від участі у бойових діях підрозділів, укомплектованих примусово мобілізованим особовим складом із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Стало відомо, що через втрати, отримані під час боїв з українськими захисниками в Харківській області, мотострілецький підрозділ зі складу 1-го армійського корпусу в повному складі відмовився від участі в бойових діях.

Минулої доби захисниками та захисниками України на Донецькому та Луганському напрямках відбито сім атак ворога, знищено десять танків, сім артилерійських систем, чотири бойові броньовані машини, три спеціальні броньовані автомобілі, чотири одиниці автомобільної техніки та склад з боєприпасами супротивника. Підрозділами протиповітряної оборони збито п’ять безпілотних літальних апаратів типу Орлан-10. Наша авіація завдала серії ударів по опорних пунктах, місцях скупчення техніки та особового складу та польових складів супротивника в районах п’яти різних населених пунктів Херсона.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні