Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовини106-доба війни: ворог інтенсивно обстрілює з мінометів Чернігівську та Сумську області

106-доба війни: ворог інтенсивно обстрілює з мінометів Чернігівську та Сумську області

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто шоста доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не робив. Обстановка істотних змін не зазнала. У межах перевірки бойової готовності підрозділів збройних сил республіки Білорусь відпрацьовується завдання боротьби з диверсійно-розвідувальними групами умовного супротивника.

На Сіверському напрямку ворог продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону та обстрілювати з мінометів цивільну інфраструктуру у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку ворог з метою підвищення стійкості оборони проводить інженерно-фортифікаційне обладнання позицій та мінування підступів. Для сковування дій сил оборони України веде інтенсивний артилерійський обстріл наших підрозділів. Крім того, противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Старий Салтов, Російські та Черкаські Тишки, Коробочкіно, Асіївка, Чепіль та Уди.

На Слов’янському напрямку зусилля супротивника зосереджені на підготовці до продовження наступу у напрямі населених пунктів Слов’янськ та Барвінкове. Ворог здійснив обстріл цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Дубровно, Камишеваха та Курулька. Використовуючи результати вогневої поразки, окупанти проводили наступальні та штурмові дії поблизу Богородичного та Довгого, бойові дії продовжуються.

На Донецькому напрямку ворог, крім застосування артилерії вздовж лінії зіткнення, завдав ракетного удару в районі Краматорська.

На лиманском напрямі активних дій противник не вів. Обстріляв Тетянівку, Пришиб та Серебрянку.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог надавав вогневий вплив на підрозділи наших військ з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Лисичанськ, Привіль, Устинівка, Гірниче та Катеринівка. По Тошківці окупанти завдали авіаудару та невдало провели штурм. У напрямку населеного пункту Катеринівка українські воїни також завдали ворогові втрати. Ворог відійшов. Противник продовжує безуспішні пошуки слабких місць в обороні міста Сєвєродонецьк.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював позиції наших підрозділів із ствольної та реактивної артилерії поблизу Камишевахи, Миколаївки, Берестового, Білогорівки, Семигір’я та Майорського. Наніс ракетно-авіаційні удари по районах населених пунктів Верхньокам’янка, Золоте, Берестове, Слов’янськ та Нью-Йорк. Використовуючи результати вогневої дії, противник веде штурмові дії в районі населених пунктів Роти, Миколаївки та Камишевахи. У попередніх боях на вказаному напрямку українські захисники завдали окупантам значних втрат і ворог змушений був вивести для відновлення боєздатності підрозділу першої та сотої окремих мотострілецьких бригад 1-го армійського корпусу.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій супротивник не вів. З метою сковування дій наших підрозділів робив обстріл з артилерії та мінометів по лінії зіткнення. На Південнобузькому напрямку ворог застосував артилерію різних калібрів у районах населених пунктів Любимівка, Добрянка, Біла Криниця, Широке, Березнегувате, Благодатне, Любомировка та Таврійське. З метою поліпшення тактичного становища ворог готується до форсування водних перешкод. Вів повітряну розвідку БПЛА. Планує посилити мотострілецькі підрозділи танковими ротами на Т-62. Додатково розгорнув підрозділи ствольної та реактивної артилерії, а також ТРК “Точка-У”.

Минулої доби захисниками та захисниками України на Донецькому та Луганському напрямках відбито сім атак ворога, знищено три танки, дві бойові броньовані машини та чотири одиниці автомобільної техніки противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили шість безпілотних літальних апаратів на кшталт Орлан-10.

За наявною інформацією, у бойових діях на території України особовий склад 15-ї окремої мотострілецької бригади 2-ї загальновійськової армії Центрального військового округу зазнав суттєвих втрат. Приблизно 800 загиблими та близько 400 пораненими. Загалом участь у бойових діях на території України брали близько 1800 військовослужбовців із бригади.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні