П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні з'явилася нова дорожня розмітка

В Україні з’явилася нова дорожня розмітка

Этот материал также доступен на русском языке
У Києві та інших містах комунальники активно наносять дорожню розмітку відповідно до нових норм (а саме змін до Правил дорожнього руху та нових ГОСТів).

Відповідні стандарти влаштування дорожнього полотна почали діяти ще з кінця 2021 року. Згідно з цими змінами, в Україні на не регульованих пішохідних переходах тепер також використовується розмітка 1.14.1 “зебра”, замість колишньої 1.14.2 (пунктирна лінія на краях переходу). Такі зміни були внесені для того, щоб підвищити видимість пішохідного переходу.

«Тому якщо ви пішохід – стежте чи є на переході пішохідний світлофор, а якщо ви водій – стежте за пішоходами на переході і не давіть їх, якщо вони раптом переходять за новою розміткою на червоний. Загалом “зебра” на регульованих переходах застосовується і в європейських країнах (наприклад, у Польщі). Її дійсно краще видно», – відзначив урбаніст Олександр Рак.

Пішоходам варто пам’ятати, що якщо на дорозі намальована “зебра”, але при цьому світиться червоний сигнал світлофора, то в першу чергу потрібно дивитися на сигнал світлофора.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні