П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіДопомога внутрішньо переміщеним особам: що робити, якщо не надходять виплати від ООН

Допомога внутрішньо переміщеним особам: що робити, якщо не надходять виплати від ООН

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство соціальної політики України та Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у квітні в Україні підписали меморандум про взаєморозуміння.

Цей меморандум спрямований на розширення співпраці для забезпечення більшого доступу до соціальних послуг та грошової допомоги людей, які через війну стали ВПО, пише портал Факти ICTV.

Названо причини затримки виплат ООН

Насамперед на затримку виплат впливає велика кількість заявок на допомогу. Оскільки допомога від ООН реалізується через різних партнерів УВКБ ООН в Україні близько півмільйона українців подали заявки на виплати.

Тому якщо вам ще не надійшли кошти, то ваша заявка досі в роботі.

Також слід розуміти, що багатоцільова грошова програма від ООН запроваджувалась лише у тих областях, які приймають велику кількість біженців. Це, зокрема, Вінницька, Дніпропетровська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Івано-Франківська та Полтавська області.

Якщо ви перебуваєте в інших регіонах України, виплати від ООН вам не передбачені, чекати на них не варто.

Не варто плутати багатоцільову грошову допомогу із виплатами Продовольчої програми ООН.

Виплата допомоги у межах реалізації цього проекту здійснювалася додатково, без подання окремого звернення ВПО на підставі відомостей, що містяться в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньопереміщені особи, незалежно від отримання особою інших видів допомоги.

Допомога від Продовольчої програми ООН нараховується автоматично, додаткові заяви не потрібно було писати.

На ваш контактний номер мобільного телефону має надійти повідомлення від Всесвітньої продовольчої програми ООН з кодом та інформацією про те, як отримати грошовий переказ.

Відповідно, якщо ви зареєстровані як ВПО і не подавали окремих заявок, гроші від Продовольчої програми ООН повинні надійти автоматично.

Якщо ви розраховуєте на виплати за програмою багатоцільової грошової допомоги вам необхідно подати заявку.

Що робити, якщо не надходять виплати від ООН

Отже, якщо вам ще не надійшли виплати від Продовольчої програми ООН, потрібно трохи почекати. Після обробки всіх заявок гроші надійдуть усім ВПО.

Не слід забувати, що пріоритетними особами у всіх програмах ООН є люди, які перебувають на тимчасово окупованих, деокупованих територіях чи територіях, на яких відбуваються активні бойові дії. Тому, можливо, гроші спочатку надходитимуть їм.

Якщо ви вже подали заявку через партнерів УВКБ ООН в Україні, але грошей ще немає, знову зверніться до цих організацій. Там вам пояснять причину затримки виплат або повідомлять, коли їх варто чекати.

Ще один варіант — надіслати заявку на виплати від ООН через платформу є Допомога. З 31 травня 2022 року там з’явилася можливість подати заявку на отримання грошової допомоги від міжнародних організацій.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в уряді повідомили про додаткові виплати під час війни.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні