Продукти, що мають зелену пігментацію, на кшталт петрушки, цибулі та шпинату, рекомендовані до вживання майже всім через високий вміст аскорбінової кислоти та вітамінів групи A, B, K. Але є винятки.
Харчові волокна, що містяться в цих продуктах, уповільнюють всмоктування рідин, холестерину та вуглеводів організмом. Тому ці продукти вважаються дієтичними.
До групи тих, кому зелень протипоказана, належать алергіки: для них вживання петрушки, кропу або зеленої цибулі може стати останнім.
Не варто вживати ці продукти тим, хто має харчову непереносимість. Хороша новина для цієї категорії людей полягає в тому, що непереносимість проходить приблизно через півроку. Після цього продукти знову можна повертати до раціону.
Негативні наслідки вживання зелені у вигляді нападів також очікують на тих, у кого є гастрит, виразка, панкреатит, сечокам’яна хвороба.
Вагітним жінкам слід мінімізувати вживання зелені. В якості альтернативи лікарі рекомендують піддавати зелень термічній обробці, щоб знешкодити продукти і при цьому отримати всі необхідні вітаміни та корисні речовини.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому не можна молоду картоплю їсти без кропу.
2 травня в Україні відзначають Міжнародний день поінформованості про цингу, Всесвітній день тунця та День…
Пиріжки – це чудовий перекус, доповнення до перших страв. Але часто господині скаржаться, що пиріжки…
Вимикачі відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки електричних мереж та пристроїв. Вони не лише регулюють…
Колд Стіл - це американський бренд, який вже понад 40 років виробляє одні з найкращих…
Люди все більше прагнуть здорового способу життя і обирають натуральні способи поліпшення свого здоров'я. Один…
В Україні 2 травня буде сонячно та тепло, температурні показники порадують своїми значеннями. Синоптики впевнені,…