П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаСоснові голки у боротьбі зі шкідниками саду та городу

Соснові голки у боротьбі зі шкідниками саду та городу

Этот материал также доступен на русском языке
Соснові голки можна ефективно використовувати у боротьбі зі шкідниками саду та городу.

Для цього беремо 1 кг хвої на 5 л води, поміщаємо у темне місце на тиждень. Щодня помішуйте настій, щоб витягти необхідні речовини з соснових голок. Потім настій процідити. Перед обприскуванням додати води до початкового об’єму. Додавання 20 г рідкого мила на 5 літрів настою підвищує його дієвість. Застосовувати настій соснових голок слід проти попелиці, мідяниць.

Коли треба терміново приготувати настій, можна взяти соснові голки, залити окропом у пропорції 1:1, наполягати добу. Процідити, додати рідке мило – препарат готовий. Такий міцний настій слід перед застосуванням розбавити водою 1:5. Досвід городників показав, що обприскування треба проводити ближче до вечора. Ефект зростає багаторазово.

За нормами порада така:

  • на кущ смородини – 1,5 л,
  • на кущ агрусу – 1 л,
  • на кущ малини – 2 л,
  • на квадратний метр суниці – 0,2 л,
  • на доросле дерево – 10 л.

Смородину і аґрус обприскують на самому початку цвітіння, щоб запобігти появі вогневки. Операцію повторити з інтервалом 5 днів.

Настій із соснових голок допомагає суниці проти сірої гнилини – це дуже важливо для збереження врожаю. Сосна пригнічує сіру гнилизна в період дозрівання ягід, тому непогано мульчувати посадки суниці сосновою хвоєю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні