Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому німіють кінцівки?

Чому німіють кінцівки?

Этот материал также доступен на русском языке
Оніміння кінцівок може сигналізувати про захворювання судин, порушення кровообігу, травмування нервів, а також про мігрень, остеохондроз, ішемію, розсіяний склероз.

А також про нестачу вітаміну В12, що може викликати швидку стомлюваність, слабкість, порушення чутливості, аритмію та дратівливість.

Оніміння рук

Причиною оніміння долонь або кистей рук може бути стиснення нервів, що забезпечують кров’ю серединний нерв. Спочатку німіють пальці, потім долоні, у нічний час може виникати біль, який посилюється під час руху.

Таке захворювання зустрічається серед людей, яким постійно доводиться здійснювати однотипні рухи пензлем, а також багато часу проводити за комп’ютером. Від цього набрякають сухожилля, які здавлюють нерв, що відповідає за чутливість долонь та пальців.

Якщо вчасно не звернутися до лікаря, це може спричинити повну втрату чутливості м’яза великого пальця.

Також такі симптоми часто пов’язані з порушенням функції хребта.

Оніміння ніг

Відчуття оніміння ніг найчастіше спричинене проблемами хребта: міжхребцевими грижами, остеохондрозом, радикулітом, радикулоневритом та порушенням обмінних процесів.

ВАЖЛИВО!

Не займайтеся самолікуванням, а одразу звертайтеся до лікаря. Він проведе обстеження і поставить діагноз, тому що при онімінні кінцівок поставити діагноз, спираючись лише на скарги пацієнта, неможливо.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні