Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Польщі багато українських заробітчан потрапили під скорочення: що відбувається

У Польщі багато українських заробітчан потрапили під скорочення: що відбувається

Этот материал также доступен на русском языке
З початку війни в Україні Польща ухвалила найбільшу кількість українських біженців. Але сьогодні у цій країні спостерігається масове звільнення українських заробітчан.

Скорочують переважно працівників металургійних та інших підприємств важкої промисловості. Це пов’язано з політичними процесами, що відбуваються у світі, пише biz.today.ua

Економічні санкції, яких зазнала РФ через військовий напад на Україну, зачепили не лише саму Росію, а й багато підприємств у Європі. Насамперед – ті, які мали тісні економічні зв’язки з РФ і також потрапили до списку санкцій.

Через санкції на цих підприємствах значно скорочується виробнича програма, а відповідно, і штат працівників. Природно, першими під скорочення потрапляють іноземні працівники. Таким чином без роботи залишилися сотні українських заробітчан, переважно чоловіки, які трудилися у важкій промисловості Польщі.

Але не все так погано, у Польщі є робота для чоловіків на інших підприємствах, звідки останнім часом за своєю волею звільнилося чимало заробітчан. Багато чоловіків звільняються та їдуть в Україну, щоб захищати країну зі зброєю в руках. Тому тим, хто залишився в Польщі і хоче знайти там роботу, довго шукати не доводиться.

Як повідомляє агентство з працевлаштування Gremi Personal, останнім часом кількість вакансій для чоловіків збільшилася на 15-20%.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні