П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ парламенті України зареєстровано проект закону про продовження військового стану та мобілізації

У парламенті України зареєстровано проект закону про продовження військового стану та мобілізації

Этот материал также доступен на русском языке
Законопроект внесено до Верховної Ради 18 травня Володимиром Зеленським.

Президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту два законопроекти – про продовження терміну дії військового стану та продовження проведення загальної мобілізації, пише УНН з посиланням на дані на сайті ВР.

Перший – проект закону про затвердження Указу Президента України “Про продовження терміну дії воєнного стану в Україні” №7389 від 18 травня.

Другий проект закону про затвердження Указу Президента України “Про продовження терміну проведення загальної мобілізації” №7390 від 18 травня.

Під час воєнного стану країни допускається особливий режим в’їзду та виїзду, обмежується свобода пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, і навіть рух транспортних засобів. Встановлюється комендантська година.

Також на період воєнного стану можлива заборона діяльності певних політичних партій чи громадських об’єднань, які ведуть роботу проти незалежності України.

Водночас у країні буде продовжено мобілізацію чоловіків для служби у Збройних силах України. Проте вона матиме вибірковий характер, адже за словами начальника управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, наша армія укомплектована на 100% в аспекті особового складу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні