Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМіністр оборони вважає, що Україна увійшла у тривалу фазу війни

Міністр оборони вважає, що Україна увійшла у тривалу фазу війни

Этот материал также доступен на русском языке
Україна увійшла у довготривалу фазу війни, скільки вона триватиме - спрогнозувати складно.

Про це міністр оборони Олексій Резніков повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, передають Українськi Новини.

“До 9 травня росія отримала стратегічну поразку – не змогла знищити українську Державу шляхом військової інтервенції та зміни влади на російських маріонеток. Ми змусили її знизити масштаб цілей до оперативно-тактичного рівня. На цьому фоні ми входимо до нової – довготривалої – фази війни. Щоб перемогти в ній, потрібно ретельно планувати ресурси, уникати помилок, проєктувати нашу силу так, щоб ворог нарешті не витримав”, – написав Резніков.

Резніков зазначає, що зараз Україна отримує важке озброєння від партнерів, зокрема, американські гаубиці М777 калібру 155 мм вже працюють на фронті. У різних державах, а також на рівні Європейського Союзу ухвалюються політичні рішення, які збільшать підтримку України не лише в оборонному, а й в економічному, соціальному, гуманітарному плані.

Таким чином, до стратегічної поразки РФ на полі бою додалася стратегічна поразка на міжнародному рівні.

Резніков також зазначає, що запущено процеси, які забезпечать нарощування оборонного потенціалу України, це стосується і закупівель, і виробництва. З його слів, Міноборони орієнтується на необхідність забезпечити всім необхідним 1 млн людей, які долатимуть ворога.

Міністр зазначає, що зараз відбувається стратегічний перелом на користь України, цей процес триватиме якийсь час, у довгостроковій перспективі ці тенденції зроблять поразку Росії неминучою.

“Водночас я хочу підкреслити ось що. Нас чекають надзвичайно складні тижні. Скільки їх буде – точно не скаже ніхто. У цей період ми триматимемо оборону переважно власними силами проти оскаженілого від люті агресора”, – написав він.

З його слів, зараз понад 1,5 тис. українських воїнів уже навчаються або найближчими днями почнуть освоювати техніку наших партнерів, щоб потім повернутися як інструктори, хтось, як артилеристи, одразу піде в бій.

Поки важке іноземне озброєння врівноважить сили та забезпечить перелом на користь України, мине час, зараз присутність такого озброєння точкова.

Резніков вважає, що зростання тиску санкцій на Росію та збільшення іноземної допомоги Україні в перспективі кількох місяців мають створити умови, за яких Кремль остаточно втратить шанси досягти якогось успіху, тоді має з’явитися нове вікно можливостей для України. Нині ж, у цей складний період Україні потрібна єдність, згуртованість, воля та терпіння.

Як повідомлося раніше, на початку травня радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович прогнозував перехід української армії у контрнаступ у другій половині червня – в липні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні