Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНа Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито вісімнадцять атак ворога,...

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито вісімнадцять атак ворога, – Генштаб

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сімдесят дев'ята доба героїчного протистояння Української армії російському військовому вторгненню. Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю території Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримання сухопутного коридору між зазначеними територіями та тимчасово окупованим Кримом.

 

Оперативна інформація станом на 06.00 13.05.2022 з російського вторгнення.

Одночасно підтримує напруженість у Придністровському регіоні Республіки Молдова та на території республіки Білорусь.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не робив. Основні зусилля підрозділів збройних сил республіки були зосереджені на прикритті державного кордону у Брестській та Гомельській областях.

На Сіверському напрямку відбуваються заходи посиленої охорони ділянки українсько-російського кордону у Брянській та Курській областях. За наявною інформацією, противник здійснює перекидання до прикордонних районів Брянської області додаткових підрозділів артилерії для нарощування провокаційних обстрілів населених пунктів Чернігівської області, розташованих поблизу державного кордону України.

На Слобожанському напрямку ворог вживає заходів щодо перегрупування підрозділів, поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів для відновлення наступальних здібностей.

На Харківському напрямку наступальних дій не провадив. Основні зусилля зосередили на недопущенні просування наших військ у районі населеного пункту Веселе.

У Воронезькій та Білгородській областях РФ продовжено до 25 травня 2022 року дію підвищеного рівня терористичної загрози.

На Донецькому напрямку супротивник продовжує зосереджувати основні зусилля на встановленні повного контролю над населеним пунктом Рубіжне. На Лиманському напрямі підрозділи ворога намагалися закріпитись у районі населеного пункту Олександрівка. На Бахмутському напрямку окупанти вели штурмові дії у напрямі населеного пункту Оріхове та в районі населеного пункту Камишеваха, успіху не мали. На Курахівському напрямку ворог вів наступальні дії у напрямку населеного пункту Мар’їнка.

Продовжив завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполі, основні зусилля зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ у районі заводу “Азовсталь”. З метою встановлення повного контролю над містом та придушення опору українських захисників та захисниць застосовує стратегічну авіацію. З огляду на заходи щодо евакуації місцевих жителів слід очікувати нарощування вогневого впливу найближчим часом.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках супротивник вів артилерійські обстріли підрозділів наших військ по всій лінії та повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

На Південнобузькому напрямку окупаційні підрозділи активних бойових дій не робили, обстрілювали підрозділи наших військ із ствольної артилерії та мінометів у районах населених пунктів Олександрівка, Таврійське, Котлярове, Ганнівка та Осокорівка.

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Сухопутних військ, Повітряних Сил та Десантно-штурмових військ було вражено сім повітряних цілей: п’ять БпЛА типу Орлан-10, один вертоліт Ка-52 та одна крилата ракета.

Авіація повітряних сил на певних напрямках продовжувала завдавати противнику вогневих ударів з повітря та підтримувати бойові дії підрозділів наших військ.

Тільки на Донецькому та Луганському напрямках захисниками України за минулу добу відбито вісімнадцять атак ворога, знищено тринадцять танків, вісім артилерійських систем, двадцять сім одиниць бойової броньованої техніки, дві одиниці спеціальної інженерної техніки та п’ять автомобілів супротивника. Ворог має втрати та за іншими напрямками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні