Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовини78-а доба війни: зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з території Білорусі

78-а доба війни: зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з території Білорусі

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сімдесят восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю території Донецької, Луганської та Херсонської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах певні підрозділи збройних сил республіки Білорусь продовжують виконання завдань щодо посилення українсько-білоруського кордону у Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів по об’єктах на території нашої держави з Білорусі.

На пунктах пропуску та у прикордонних районах Брянської та Курської областей знаходяться посилені наряди прикордонної служби ФСБ, а також підрозділи збройних сил Російської Федерації. Крім того, російські окупанти здійснили артилерійські обстріли населених пунктів у Городнянському районі Чернігівської області та завдали авіаційного удару по населеному пункту у Шосткінському районі Сумської області.

На Слобожанському напрямку противник здійснює перегрупування військ з метою недопущення подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України. У районах на північ від міста Харкова ворог обстрілює з артилерії підрозділи наших військ з метою завдання втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці.

На Слов’янському напрямку окупанти здійснюють перегрупування військ для відновлення наступу на Барвінкове та Слов’янськ. Для посилення передових підрозділів супротивник здійснив переміщення батальйонної тактичної групи. З метою доукомплектування постраждалих підрозділів та логістичного забезпечення угруповання військ противник перемістив у певний район близько 300 одиниць озброєння та військової техніки.

На Донецькому напрямку підрозділи супротивника намагаються розвинути наступальні дії на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямах. Основним завданням залишається встановлення повного контролю над Рубіжним, захоплення Лимана та Сєверодонецька.

На Лиманському напрямку ворог форсував річку Сіверський Донець для запровадження основних сил та проведення наступу. У напрямку Сіверськ веде наступ у бік Зеленої Долини і Новоселівки. Продовжуються бойові дії. Для забезпечення подолання водної перешкоди агресор з території РФ у напрямку Кремінної перекинув техніку понтонно-мостового парку.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде наступ у напрямку Кудряшівка, Сєвєродонецьк, має частковий успіх. На Бахмутському напрямку ворог веде штурмові дії у напрямку Первомайська, Камишевахи, бойові дії продовжуються. На Авдіївському напрямку противник веде штурмові дії у напрямі Новобахмутівка та Новокалинове. На Курахівському напрямку ворог настає у напрямах Степове – Новомихайлівка, Славне – Новомихайлівка та Олександрівка – Мар’їнка. Продовжуються бойові дії.

У Маріуполі основні зусилля окупантів зосереджені на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів у районі заводу “Азовсталь”. Противник не припиняє завдавати авіаційних ударів.

На Запорізькому напрямку ворог обстрілював підрозділи наших військ із ствольної артилерії великої потужності та реактивних систем залпового вогню.

На Южнобузькому та Таврійському напрямах противник намагається покращити своє тактичне становище. На Миколаївському та Криворізькому напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли позицій наших військ.

З метою виявлення змін у становищі сил оборони противник веде повітряну розвідку, зокрема і з допомогою БпЛА. Крім того, у Миколаївському напрямку, в районі Нової Каховки, ворог здійснює підготовку інженерних підрозділів до наведення понтонно-мостових переправ.

На Таврійському напрямі війська РФ робили поповнення запасів та демонстраційні дії з метою сковування дій наших військ.

На Бессарабському напрямку ситуація істотних змін не зазнала.

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисниками України за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено вісім танків, шість одиниць бойової броньованої техніки, п’ять автомобілів та одну зенітну установку противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили чотири БПЛА типу “Орлан-10”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні