П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіКорупцію під час війни прирівняють до державної зради

Корупцію під час війни прирівняють до державної зради

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні корупцію під час війни вважатимуть державною зрадою. Корупціонер за свої дії може бути позбавлений волі на строк до 15 років, а в особливо важких випадках може опинитися за ґратами на довічно.

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №7348 , яким пропонується посилити відповідальність за корупційні діяння під час дії воєнного стану.

«Поки Збройні Сили України успішно відбивають атаки російських загарбників, Служба безпеки виловлює шпигунів, диверсантів та колаборантів, волонтери допомагають у постачанні гуманітарних та оборонних вантажів, поки весь український народ працює на перемогу, залишився останній фронт, де ворог не дрімає, – корупційний» – наголошує парламентарій у пояснювальній записці, що супроводжує законопроект.

Що пропонують депутати? Законопроєктом пропонується прирівняти до державної зради набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, активів, вартість яких більш ніж на 6500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні доходи, у період дії воєнного стану та протягом одного року після його припинення або скасування. Для ясності: 6500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – це 110 500 гривень.

Зокрема, проєкт Закону пропонує доповнити статтю 111 Кримінального кодексу, яка стосується державної зради, новим становищем, згідно з яким посадовця-корупціонера зможуть позбавити волі строком до 15 років або засудити до довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади. чи займатися певною діяльністю.

Джерело: rbc.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні