П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіВерховна Рада збільшує українцям штрафи за нецензурну лайку у громадських місцях

Верховна Рада збільшує українцям штрафи за нецензурну лайку у громадських місцях

Этот материал также доступен на русском языке
Серед іншого пропонується встановити відповідальність за образу поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону, військовослужбовця.

За ухвалення відповідного рішення проголосував 321 народний депутат.

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо захисту честі та гідності громадян та працівників правоохоронних органів (№5050-1).

Законопроектом встановлюється, що дрібне хуліганство, тобто. публічна нецензурна лайка у громадських місцях, образливе приставання до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок чи спокій громадян, — тягне за собою накладення штрафу від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 510 грн) або громадські роботи строком від 20 до 40 годин, або виправні роботи строком від одного до двох місяців за вирахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 10 діб.

Серед іншого пропонується встановити відповідальність за образу поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону, військовослужбовця.

Так, публічна образа поліцейського при виконанні ним службових обов’язків або члена громадського формування з охорони громадського порядку та держкордону, військовослужбовця у зв’язку з їх участю в охороні громадського порядку — тягне за собою накладення штрафу від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 340 грн) або громадські роботи на строк від 20 до 30 годин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні