Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовини71-а доба війни: ворог провокує напруженість у Придністров'ї

71-а доба війни: ворог провокує напруженість у Придністров’ї

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сімдесят перша доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю території Донецької та Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим українським Кримом.

Оперативна інформація станом на 06.00 05.05.2022 з російського вторгнення

Водночас, ворог провокує напруженість у Придністровському регіоні Молдови. Здійснює перегрупування військ в окремих напрямках, вживає заходів щодо поповнення запасів. Намагається покращити тактичне становище своїх підрозділів.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах противник активних дій не робив.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує обстріл міста Харкова та розвідує позиції підрозділів Сил оборони. У районі на північ від міста Ізюм продовжує артилерійські та мінометні обстріли.

На Донецькому та Таврійському напрямах тривають ворожі артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення. Противник застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ракетно-бомбових ударів з метою сковування дій наших військ. Підрозділи противника намагаються вести наступальні дії у Лиманському, Сєвєродонецькому та Попаснянському напрямах, успіху не мають. На Авдіївському та Курахівському напрямках ворог продовжує обстрілювати позиції захисників України. У районі міста Маріуполь основні зусилля російські окуппанти зосереджуються на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів у районі “Азовсталі”. За підтримки авіації противник відновив наступ із метою взяття під контроль території заводу. За наявною інформацією, частина військовослужбовців 38-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу після відведення в район відновлення через значні втрати особового складу відмовилася від подальшої участі в бойових діях на території України. Вказані військовослужбовці перебувають у районі поблизу українсько-російського кордону і чекають на переміщення до РФ.

Підрозділи бойовиків 2-го армійського корпусу 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, які перебувають у населеному пункті Сватівського району Луганської області, укомплектовані місцевими жителями з найближчих населених пунктів, мають низький морально-психологічний стан, суттєві проблеми із озброєнням та засобами для виконання завдань.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не робив. Завдавав ракетно-бомбових ударів по позиціях наших військ та інфраструктурі регіону. Завдяки успішним діям українських захисників та захисниць ворог втратив контроль над кількома населеними пунктами на кордоні Миколаївської та Херсонської областей.

За попередню добу підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ було вражено дев’ять повітряних цілей: чотири БПЛА (два з них зенітні ракетні підрозділи Сухопутних військ) та три крилаті ракети супротивника. Також уражені два літаки. Попередньо – винищувачі Су-30. Інформація уточнюється.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито одинадцять атак ворога, знищено п’ять танків, сім одиниць бойової броньованої техніки та п’ять одиниць автомобільної техніки ворога.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ситуацію на фронті 4 травня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні