Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЛікарі назвали прості способи запобігти передчасній смерті

Лікарі назвали прості способи запобігти передчасній смерті

Этот материал также доступен на русском языке
Названі прості способи запобігти передчасній смерті. За словами лікарів, для того, щоб жити довго та щасливо, потрібно постійно зміцнювати свій організм.

Фахівці єдині в думці, що надмірна вага, шкідливі звички, стрес та інші негативні фактори можуть суттєво позначитися на якості життя та призвести до смерті, повідомляє видання ETNT.

Є багато факторів. У тому числі куріння, надмірне вживання алкоголю, ожиріння, небезпечний секс. Щоб уникнути негативних наслідків, важливо усвідомлювати всі ризики», – сказав сімейний лікар Томі Мітчелл.

Ще одним фактором, що негативно впливає на тривалість життя, лікарі називають неправильне харчування. Наприклад, зловживання напівфабрикатами може призвести до розвитку хвороб серця, діабету або раку. Засновник і директор Центру боротьби зі старінням у Філадельфії Сіма Бонні вважає, що краще віддавати перевагу фруктам, овочам, білковій їжі та чистій воді.

У той же час доктор Мітчелл переконаний, що збалансоване харчування допомагає дотримуватися здорової ваги та виключає ризик хронічних захворювань. Він радить не забувати про фізичну активність.

Вплинути на тривалість життя може своєчасне виявлення захворювань, які передаються у спадок. Лікарі рекомендують обов’язково уточнити, на що хворіли члени сім’ї, щоб мати можливість оперативно реагувати на ті чи інші зміни або відхилення.

Крім того, вони рекомендують відмовитися від сидячого способу життя, додавши помірні спортивні навантаження, які благотворно впливають на здоров’я серця, допомагають підтримувати обмін речовин та нормалізувати травлення.

І уникнення стресових ситуацій, своєчасна диспансеризація та обмеження вживання міцних напоїв, за словами лікарів, також благотворно позначаться на стані здоров’я та допоможуть покращити якість та збільшити тривалість життя.

Раніше американська 101-річна пенсіонерка назвала причиною свого довголіття бруд. За словами жінки, був період у її житті, коли вона не мила продукти та руки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні