П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЩо станеться з пенсіями у травні, чи зміниться специфіка їх виплат?

Що станеться з пенсіями у травні, чи зміниться специфіка їх виплат?

Этот материал также доступен на русском языке
Чи всім пощастить і що станеться із пенсіями, починаючи з 1 травня?

У травні специфіки виплат пенсій не зміниться. Щодо квітневих виплат, то тим, хто їх з об’єктивних причин ще не отримав, гроші обов’язково доставлять.

Так, за даними Мінсоцполітики, виплату квітневих пенсій профінансовано на 100%, проте “Укрпошта” доставила поки що 87,39% профінансованої суми за квітень. Такі труднощі викликані військовими діями у відповідних населених пунктах, куди доставити пенсію наразі немає можливості.

Нагадаємо, що перерахунок пенсій здійснюється для працюючих пенсіонерів, які відпрацювали не менше 24 місяців після виходу на заслужений відпочинок. Проходить він автоматично та проводиться щорічно з 1 квітня.

Підвищені виплати пенсіонери отримають пізніше, коли до Пенсійного фонду надійдуть дані про стаж.

Доплата 2 тис. грн. до пенсії

Пенсіонери-переселенці, яким довелося покинути свій будинок через російську агресію, можуть отримати доплату до пенсії у розмірі 2000 грн.

Для цього їм необхідно стати на облік як внутрішньо переміщені особи. Зробити це можна, звернувшись особисто до органів соціального захисту населення, уповноваженої особи громади, ЦНАП, незабаром таку можливість буде додано на портал “Дія”.

Після цього ви отримаєте довідку про те, що є ВПО, з нею потрібно подати заяву на отримання держдопомоги за такою ж схемою та отримати виплату на банківський рахунок, зазначений у заяві.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні