Середа, 17 Квітня, 2024
ГоловнаНовини65-та доба війни: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

65-та доба війни: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася шістдесята п'ята доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню. Росія не припиняє ведення повномасштабної збройної агресії проти України.

Оперативна інформація Генштабу ЗСУ на 6.00 29 квітня щодо російського вторгнення в Україну.

Противник продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей та сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Певні підрозділи збройних сил республіки продовжують виконувати завдання щодо посилення охорони ділянки державного кордону з Україною.

На Сіверському напрямку змін у діяльності та складі угруповання противника не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує зосереджувати зусилля на утриманні позицій у районі міста Харкова.

На Ізюмському напрямі активних наступальних дій не проводив. Основні зусилля зосереджені на веденні розвідки, виявленні оборонних позицій підрозділів Сил оборони та їх поразки вогнем артилерії.

На Донецькому та Таврійському напрямах , з метою недопущення перегрупування наших військ, ворог здійснює обстріл позицій щодо артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню вздовж усієї лінії зіткнення.

Російські окупанти продовжують блокувати наші підрозділи в Маріуполі, в районі заводу “Азовсталь”. На тимчасово зайнятих територіях окупаційна влада продовжує вживати заходів щодо обмеження пересування та затримання місцевих жителів та блокування гуманітарних вантажів з території України. Крім того, російські окупанти грабують селян. Так, наприклад, із сільгосптовариства у місті Кам’янка-Дніпровська викрадено понад 60 тонн пшениці разом із вантажним транспортом.

Минулої доби Українськими захисниками було вражено п’ятнадцять повітряних цілей: один літак, п’ять крилатих ракет і дев’ять безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня. Українські захисники ведуть активну маневрену оборону, в окремих місцях наносять контрудари, лише на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено шість танків, одну артилерійську систему, дванадцять одиниць броньованої техніки, один автомобіль та одну зенітну установку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як минула 64-та доба війни в Україні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні