П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 27 квітня – День азбуки Морзе

Цей день в історії: 27 квітня – День азбуки Морзе

Этот материал также доступен на русском языке
27 квітня – 117-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 248 днів. Цього дня у світі відзначаються День народження «памперсів», Всесвітній день графічного дизайну, День святої Зити – покровительки офіціантів, лакеїв та хатніх робітниць, Всесвітній день тапіра.

Всесвітній день тапіру

Тапір – рід травоїдних тварин з ряду парнокопитних. Ця тварина зовні трохи нагадує свиню, але має короткий хобот. У світі існує 5 видів тапірів – чотири види сучасних тапірів мешкає у Південній та Центральній Америці та один – у Південно-Східній Азії.

Тапіри живуть у тропічних лісах. Саме через їх знищення всі види цих тварин дуже вразливі.

День азбуки Морзе

27 квітня 1791 року в США народився Семюель Морзе — винахідник і художник, автор електромагнітного телеграфу (апарата Морзе) та абетки Морзе.

Знамениту азбуку Морзе він винайшов у 1838 році для військових та цивільних фахівців у галузі зв’язку. Вона була телеграфним кодом. Кожен знак, цифра або буква алфавіту відзначалися серією коротких або довгих включень електричного струму. Крапки – це короткі включення, а тире – довгі.

Абетку Морзе багато ентузіастів використовують і досі.

Що сталося 27 квітня в Україні та світі?

1521 – на філіппінському острові Мактан у сутичці з тубільцями загинув 41-річний португальський мореплавець Фернан Магеллан.

1905 – Маніфест Миколи II “Про зміцнення початку віротерпимості”

1940 – за наказом Генріха Гіммлера поблизу Кракова (Польща) створено концентраційний табір Аушвіц. Він став першим концтабором, призначеним для масового знищення людей

1950 – Великобританія визнала державу Ізраїль

1992 – рада керуючих Міжнародного валютного фонду проголосувала за ухвалення України до складу МВФ.

1995 – День заснування Державного казначейства України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні