Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНа окупованих територіях ворог проводить примусову мобілізацію, - Генштаб ЗСУ

На окупованих територіях ворог проводить примусову мобілізацію, – Генштаб ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася п'ятдесят сьома доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню. Йде повномасштабна збройна агресія РФ проти нашої держави.

Противник намагається продовжувати наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.

Ворог продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури по всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив, змін у стані та становищі угруповань його військ не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує нарощувати систему технічного забезпечення. У Балаклії поранених російських військовослужбовців почали розміщувати у міській поліклініці, незважаючи на те, що госпіталь для російських військових обладнано в будівлі місцевої музичної школи.

Розміщення окупантів у міській поліклініці свідчить про значне зростання числа поранених та проблеми з їх подальшою медичною евакуацією. Ворог продовжує часткове блокування та обстріл міста Харкова.

На Донецькому та Таврійському напрямах противник і надалі проводить артилерійські обстріли вздовж усієї лінії зіткнення.

На Херсонщині загарбники планують організувати примусову мобілізацію населення на війну з Україною. Водночас, окупанти поставили за мету повністю припинити гуманітарну підтримку області з боку української влади. Триває терор населення. Так, у селі Золота Балка на Херсонщині представники російських окупаційних військ провели збори з місцевим населенням, де заявили про те, що “зелених коридорів” більше не буде, людям заборонили залишати населений пункт. Крім того, попередили, що у разі обстрілу їхніх позицій підрозділами Збройних Сил України, російські загарбники розпочнуть обстріл населеного пункту. Окупанти продовжують обхід приміщень, проводять обшуки.

На Південнобузькому напрямку ворог веде обстріл позицій наших військ. Угрупуванням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу вражено чотири повітряні цілі: три безпілотні літальні апарати та одна крилата ракета. На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено один танк, десять одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему, дві одиниці спеціальної інженерної техніки, зенітно-ракетний комплекс та ворожий склад з боєприпасами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні