П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовини21 квітня – Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності

21 квітня – Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності

Этот материал также доступен на русском языке
21 квітня – 111-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 254 дні. Цього дня у світі відзначаються Міжнародний день секретаря, День професійних адміністративних працівників, День валіз, Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності.

Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності

21 квітня відзначається Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності. Вперше цей день відзначався у понад 50 країнах світу 21 квітня 2002 року. У 2017 році за підтримки Генеральної асамблеї ООН Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності став офіційним міжнародним заходом. Його мета — підвищення рівня поінформованості про роль творчості та інноваційної діяльності у вирішенні проблем та, таким чином, в економічній, соціальній сталому розвитку.

Започатковуючи нове свято, ООН прагнула привернути увагу представників влади, науки і техніки, систем освіти до питання розвитку творчого мислення, створення умов реалізації різноманітних інновацій та впровадження в різних сферах життя людства.

Всесвітній день міграції риб

21 квітня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день міграції риб. Його мета – збереження річок для людей та риб.

Деякі з прісноводних видів це мігруючі риби. Вони пливуть складними системами рік і струмків до моря, і навпаки. Втім, багатьом так і не вдається досягти кінцевої мети через перешкоди на їхньому шляху: великих і малих гребель. Негативний вплив будівництва гребель, а також зміни клімату та надмірний вилов зараз є головними загрозами для мігруючих риб, таких як осетрові, вугри та лососі.

Що сталося в Україні та світі 21 квітня?

  • 1519 – іспанський конкістадор Ернан Кортес висадився на узбережжі Мексики з метою завоювання держави ацтеків.
  • 1818 — імператор видав розпорядження, щоб навчання релігії для дітей віруючих УГКЦ у Галичині та Буковині відбувалося рідною мовою.
  • 1910 – комета Галлея максимально наблизилася до Землі.
  • 1920 — у Варшаві між Польщею та УНР підписано спільну та торговельно-економічну конвенції, згідно з якими Польща визнавала незалежність УНР та обіцяла їй військову допомогу.
  • 1960 — новою столицею Бразилії стало спеціально для цього побудоване однойменне місто — Бразиліа.
  • 2019 – другий тур президентських виборів в Україні. На посаду президента обрано Володимира Зеленського

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні