Паляниця – це хліб із пшеничного борошна, за формою – плескатий, округлий, як правило, з характерним «козирком» з кірки зверху, утвореним завдяки надрізу перед випічкою.
Найменування пов’язують з тим, що зазвичай свіжовпечені паляниці в Україні нанизували на кіл, яким знімали їх з пода.
Паляниця вважалася святковою стравою (тоді як хліб для повсякденного вживання випікався з житнього борошна). У неврожайні роки паляниці випікали з домішкою ячмінного борошна, висівок.
2 травня в Україні відзначають Міжнародний день поінформованості про цингу, Всесвітній день тунця та День…
Пиріжки – це чудовий перекус, доповнення до перших страв. Але часто господині скаржаться, що пиріжки…
Вимикачі відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки електричних мереж та пристроїв. Вони не лише регулюють…
Колд Стіл - це американський бренд, який вже понад 40 років виробляє одні з найкращих…
Люди все більше прагнуть здорового способу життя і обирають натуральні способи поліпшення свого здоров'я. Один…
В Україні 2 травня буде сонячно та тепло, температурні показники порадують своїми значеннями. Синоптики впевнені,…