П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЗамість ЗНО школярам запропонують єдиний тест із кількох предметів

Замість ЗНО школярам запропонують єдиний тест із кількох предметів

Этот материал также доступен на русском языке
У Раді пояснили, яким чином його складатимуть.

Голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак (“Слуга народу”) повідомив, що зовнішнє незалежне оцінювання (для вступу до вузу) замінять єдиним тестом, який включатиме кілька предметів.

“Отже, буде спеціальна процедура, а по суті – спрощене ЗНО, тобто спрощений тест. Не буде окремих тестів з предметів, а буде єдиний інтегрований тест, який включатиме кілька предметів”, – сказав він.

Бабак зазначив, що список предметів такого тесту опубліковано на сайті Міносвіти, але є можливість зміни вагових коефіцієнтів залежно від спеціальності.

За його словами, такий тест буде і в онлайні (він сподівається на це), і в офлайн-форматі.

“Буде зроблено велику кількість варіантів для того, щоб протягом 10-15 днів діти могли складати цей тест. Діти зможуть приходити до центру тестування та складати цей іспит, а його частина – навіть онлайн. Зараз ми працюємо над питанням верифікації.

Якщо, умовно, з 1 по 15 число йде процес, коли можна скласти іспит, а дитина не змогла це зробити в перший день через повітряну тривогу або обстріл, то вона може зробити це в інший день”, – додав депутат.

Він підкреслив, що кожен день такі іспити оновлюватимуться (змінюватимуться завдання) для того, щоб не було можливості недобросовісно скласти іспит.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні