Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовини36-а доба війни в Україні: оперативна інформація Генштабу ЗСУ

36-а доба війни в Україні: оперативна інформація Генштабу ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася тридцять шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському військовому вторгненню.

Оперативна інформація станом на 06.00 31.03.2022 з російського вторгнення

Керівництвом РФ розглядається питання про формування на тимчасово зайнятих територіях окупаційних органів влади. За наявною інформацією, на території Росії здійснюється відбір співробітників силових структур, прокуратур та судів, які надалі будуть направлені на територію України. Для реалізації сценарію створення на території Херсонської області чергової псевдо-республіки відзначається робота співробітників федеральної служби безпеки РФ, 652 групи інформаційно-психологічних операцій та офіцерів 12-го головного управління генерального штабу РФ.

Основним напрямом діяльності зазначених підрозділів є проведення так званої роз’яснювальної роботи з місцевими органами влади та населенням. Інформаційний супровід здійснюється шляхом демонстрації відеосюжетів із підставними особами.

Морально-психологічний стан військ противника та рівень мотивації особового складу підрозділів окупаційних військ для участі у бойових діях залишається низьким та має тенденцію до погіршення.

За наявною інформацією, у підрозділах 60-ї окремої мотострілецької бригади 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу, у зв’язку з невиконанням наказу про ведення бойових дій, з посад усунуто двох командирів взводів. Для проведення роз’яснювальної роботи до району виконання бойових завдань БТГр частини в Ясинівці Донецької області заплановано прибуття заступника командира бригади з військово-політичної роботи.

У з’єднаннях та частинах Балтійського флоту, зокрема 79-ї окремої мотострілецької бригади 11-го армійського корпусу, відзначаються численні випадки відмови у подальшому проходженні служби та небажання підписувати контракти військовослужбовцями термінової служби.

На території республіки Білорусь зафіксовано переміщення військової техніки збройних сил РФ, ймовірно, з метою перегрупування підрозділів, а також створення резерву для поповнення втрат у живій силі, озброєнні та техніці угруповань, що діють на території України. На залишених ворогом територіях Київської області фіксуються рідкісні випадки мінування території та будівель місцевих жителів. Угруповання сил оборони продовжує ведення оборонної операції на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямах. За всіма напрямками противник успішно стримується Збройними Силами України, на окремих – наші війська здійснюють успішні контратаки. Угрупуванням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито 5 ворожих атак. Наші воїни знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та 13 одиниць автомобільної техніки, 15 артилерійських систем. Противник зазнав втрат і в живій силі.

Угрупуванням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було вражено 7 повітряних цілей – 4 літаки, БПЛА та 2 крилаті ракети. Авіація Повітряних Сил продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення техніки та живої сили ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні